Η Toyota επενδύει σε υπηρεσίες κινητικότητας

Η Toyota επενδύει σε υπηρεσίες κινητικότητας

Σε συνεργασία με την ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία Softbank.

Tο μέλλον, κατά κοινή παραδοχή, είναι οι παροχή υπηρεσιών κινητικότητας και η Toyota φαίνεται ότι το έχει αντιληφθεί.
Για το σκοπό αυτό, προχώρησε σε συνεργασία με την ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία Softbank δημιουργώντας μια από κοινού χρηματοδοτούμενη κοινοπραξία που θα επικεντρωθεί στις υπηρεσίες αυτές σε συνδυασμό με την αυτόνομη οδήγηση.

Η επένδυση θα απορροφήσει αρχικά ποσό 17,5 εκατ. δολαρίων με προοπτική το ποσό αυτό να φτάσει σύντομα στα 87,7 εκατ. δολάρια. Η συμμετοχή στη νέα εταιρεία που θα ακούει στο Monet Technologies, είναι κατά 50,25% της Softbank και κατά 49,75% στην Toyota.
Αρχικός (αλλά όχι μοναδικός) στόχος είναι η ανάπτυξη του οχήματος e-Palette της Toyota με σκοπό την αυτόνομη μεταφορά αγαθών σε απομακρυσμένες περιοχές της Ιαπωνίας.
Πιστεύουμε ότι η συνέργια με την Toyota θα ενισχύσει τις μελλοντικές μας κινήσεις σε ένα κόσμο όπου η αυτόνομη οδήγηση είναι το επόμενο βήμα, είπε ο Junichi Miyakawa της Softbank.

Ωστόσο η συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι η πρώτη ανάμεσα στις δύο εταιρείες, αφού και οι δύο έχουν επενδύσει στην Uber Technologies.
Μάλιστα η τελευταία μετέχει ήδη στην GM Cruise Automation που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

Τέλος να σημειώσουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες η Honda ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 2,75 δισ. δολάρια ώστε να αποκτήσει μερίδιο 5,7% στην GM Cruise Automation.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube