Η Νότια Κορέα κατηγορεί τη Nissan ότι «κλέβει» στα καυσαέρια

Η Νότια Κορέα κατηγορεί τη Nissan ότι «κλέβει» στα καυσαέρια

Αρνείται τις κατηγορίες η Nissan και δηλώνει ανοικτή σε συνεργασία με τις αρχές της χώρας

Φαίνεται πως ο «πόλεμος» με τις εκπομπές ρύπων δεν έχει τέλος. Την αυλαία άνοιξε πριν ένα χρόνο περίπου το dieselgate της VW, όμως όπως αποδεικνύεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλες (ή σχεδόν όλες) οι εταιρείες βρίσκονται εμπλεκόμενες σε κάποια αντίστοιχη ιστορία.
 
Τελευταία πράξη του έργου είναι οι κατηγορίες με τις οποίες φόρτωσε τη Nissan το υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας, το οποίο ισχυρίζεται πως το Nissan Qashqai στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του προδιαγραφών Euro 6, χρησιμοποιεί ένα λογισμικό που μαϊμουδεύει τα αποτελέσματα στη διάρκεια των τυποποιημένων διαδικασιών των δοκιμών μέτρησης ρύπων. 
 
Οι αρχές της χώρας ισχυρίζονται πως στο πλαίσιο δοκιμών που πραγματοποίησαν σε πραγματικές συνθήκες οι μετρήσεις πραγματοποίησαν σημαντική απόκλιση από τις εργοστασιακές και ότι το σύστημα Ανακύκλωσης Καυσαερίων (EGR) απενεργοποιήθηκε στους 35 βαθμούς Κελσίου, αντί για τους 50 ºC που συνήθως όλα τα αντίστοιχα συστήματα τίθενται εκτός λειτουργίας προκειμένου να προστατευτεί ο κινητήρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Qashqai 1.6 dCi CVT 2wd
 
Οι αρχές της Νότιας Κορέας απειλούν να μηνύσουν τη Nissan και να απαιτήσουν τόσο την ανάκληση 814 Qashqai που έχουν ταξινομηθεί στη χώρα όσο και μια αποζημίωση της τάξης των $279.920, όπως αναφέρει το Automotive News Europe (σσ: πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε πώς ακριβώς υπολογίστηκε αυτό το ποσό).
 
Όπως είναι φυσικό, η Nissan αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωσή της πως ουδέποτε χειραγώγησε τις μετρήσεις εκπομπής ρύπων, ούτε βέβαια χρησιμοποιεί κάποιοι σχετικό software. Παράλληλα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις αρχές της Νότιας Κορέας για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 
 
Να θυμίσουμε πως η Nissan Motor Co. συμφώνησε να αγοράσει το 34% των μετοχών της Mitsubishi Motors, γεγονός που θα βοηθήσει και τη δεύτερη να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις πειραγμένες καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες -διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube