Η Geely θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλομέτοχος της Daimler

Η Geely θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλομέτοχος της Daimler

Το Zhejiang Geely Holding Group σχεδιάζει να αγοράσει σημαντικό μερίδιο μετοχών στην Daimlerαναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η Geely θα μπορούσε να εξελιχτεί στο μεγαλύτερο μέτοχο της Daimler, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη πηγές.

Άλλες πηγές εξάλλου ανέφεραν τον Νοέμβριο ότι η Daimler απέρριψε προσφορά της Geely να αγοράσει μετοχές μέχρι 5% μέσω προεξοφλημένης τοποθέτησης μετοχών. Η Daimler απάντησε στην Geely ότι είναι ευπρόσδεκτη να αγοράσει μετοχές από την ελεύθερη αγορά.

Η Geely, ιδιοκτήτρια της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo, επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία της Daimler για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θέλει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Wuhan της Κίνας, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το σκεπτικό της Geely.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler και ιδιοκτήτριας της Mercedes-Benz αυτή τη στιγμή είναι η Kuwait Investment Authority με 6,8% και δεύτερος μεγαλύτερος η BlackRock με 6%.

[Πηγή automobil-produktion.de]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube