Η Formula 1 πάει Βιετνάμ από το 2020

Η Formula 1 πάει Βιετνάμ από το 2020

Η πίστα θα βρίσκεται κοντά στο Ανόι και θα περιλαμβάνει και κομμάτια από δημόσιους δρόμους.

Η Formula 1 αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τον επόμενο μήνα την προσθήκη Grand Prix του Βιετνάμ στο καλαντάρι για το 2020, με αξιόπιστες πηγές να αναφέρουν ότι έχει ήδη επιτευχθεί η σχετική συμφωνία

Οι φήμες ήθελαν από καιρό το Βιετνάμ να είναι στο στόχαστρο της Liberty Media, με την τοποθεσία που θα διεξαχθεί ο αγώνας να βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά από το Ανόι.

Έτσι η επίσημη ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα όπως προείπαμε θα είναι και η πρώτη που θα καθορίζει το ανανεωμένο καλαντάρι του 2020.
Μάλιστα ο Charlie Whiting, επισκέφθηκε το Ανόι πριν από το Ιαπωνικό GP, επιθεώρησε την τοποθεσία που θα γίνει η πίστα και δήλωσε πως δεν  έχει αμφιβολία ότι οι εγκαταστάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

«Έχουν προχωρήσει πολύ και γνωρίζω πολύ καλά ότι στοχεύουν να έχουν αγώνα του 2020», δήλωσε ο Whiting, ο οποίος επιβεβαίωσε εκτός των άλλων ότι η διαδρομή θα «χτιστεί» πάνω σε ήδη υπάρχοντες δημόσιους δρόμους στους οποίους θα προστεθεί μια διαδρομή ειδικά σχεδιασμένη για το Grand Prix μαζί με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τα πιτ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube