Η Fiat αναζητά πίστωση €1.95 δισ. για να εξαγοράσει όλη την Chrysler

Η Fiat αναζητά πίστωση €1.95 δισ. για να εξαγοράσει όλη την Chrysler

Η Fiat SpA κάνει επαφές με τράπεζες για να αναχρηματοδοτήσει τις πιστωτικές γραμμές της με €1.95 δισ., καθώς σταθμίζει τις επιλογές για να εξαγοράσει το ποσοστό του Chrysler Group LLC που δεν της ανήκει, αναφέρουν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, διευθύνων σύμβουλος και των δύο κατασκευαστριών εταιρειών, αναζητά μέχρι τον επόμενο μήνα να αναχρηματοδοτήσει τις πιστώσεις της Fiat που λήγουν τον επόμενο χρόνο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να παραμένουν ανώνυμες μιας και οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Η Fiat από την πλευρά της, μέσω του εκπροσώπου της, αρνήθηκε να σχολιάσει τη στρατηγική χρηματοδότησής της.
 
Όπως είχαμε γράψει και πρόσφατα, ο Μαρκιόνε στοχεύει στην εξαγορά του 41,5% που δεν κατέχει η Fiat, και αυτή τη στιγμή ανήκει στην United Auto Workers. Ο στόχος του Μαρκιόνε είναι η συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών για να δημιουργήσει μια παγκόσμια κατασκευάστρια εταιρεία από τις δύο περιφερειακές που είναι σήμερα.

Η Fiat βασίζεται στην Chrysler για να στηρίξει τα έσοδά της, ύστερα από την απώλεια που υπέστη η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία στην αγορά των μαζικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και που για το 2012 υπερέβη τα €700 εκατ.

«Η αναχρηματοδότηση δεν είναι μόνο για την εξασφάλιση ρευστού για την εξαγορά της Chrysler», ανέφερε σε e-mail του ο Έριχ Χάουσερ, αναλυτής της Credit Suisse στο Λονδίνο. «H Fiat είναι απαραίτητο να διασφαλίσει τη ρευστότητά της, καθώς «καίει» χρήμα στην Ευρώπη».

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube