DS και Opel εκτός Σαλονιού Γενεύης 2018

DS και Opel εκτός Σαλονιού Γενεύης 2018

Το προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το πιο ανθεκτικό στις απουσίες κατασκευαστών, μετρά δύο νέες τέτοιες, αλλά και μία νέα έλευση.

DS και Opel, δύο από τις φίρμες του groupe PSA δεν φιγουράρουν μεταξύ των εκθετών του Salon de lAutomobile 2018 στη Γενεύη, 8-18 Μαρτίου. Και οι πιθανές εξηγήσεις είναι δύο: Απουσία νεωτερισμών ή ανάγκη οικονομίας. Ή και οι δύο.

Ένα Σαλόνι Αυτοκινήτου διεθνούς εμβελείας με την παρουσία όλων των μεγάλων κατασκευαστών, δεν υπάρχει πλέον. Περισσότερες από δέκα μάρκες δεν είχαν έρθει στο τελευταίο Mondial de lAutomobile τον Οκτώβριο του 2016 στο Παρίσι. Η κατάσταση ήταν ελάχιστα καλύτερη στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη το περασμένο φθινόπωρο. Προς το παρόν, το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι εκείνο που αντιστέκεται καλύτερα στην κρίση αυτή στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενο ιδιαίτερα την ιδανική γεωγραφική θέση του για να προσελκύσει το κοινό αρκετών χωρών της Γηραιάς Ηπείρου. Πέρυσι, μόνο η MΙΝΙ έλειπε ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα. Αλλά το ελβετικό σαλόνι φαίνεται ότι αρχίζει κι αυτό να μολύνεται!

Ρίχνοντας μια ματιά στην πρώτη λίστα που ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, ανακαλύπτουμε ότι η DS και η Opel δεν αναφέρονται! Αν και θεωρήσαμε ότι η γερμανική μάρκα αφήνει συμβολικά το Περίπτερο 2 για να πλησιάσει αυτά με τις άλλες μάρκες της groupe PSA που συγκεντρώθηκαν στο Περίπτερο 6, η Opel τελικά δεν θα κινηθεί καθόλου. Ενώ οι άνθρωποι του Blitz, επιβεβαίωσαν αυτή την απουσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Opel: Νέο στρατηγικό σχέδιο υπό το Groupe PSA

Αυτές οι απουσίες δύσκολα εκπλήσσουν στο τέλος. Η PSA έχει ήδη αμφισβητήσει σαφώς την παρουσία της σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να κρύβει ότι η επένδυση δεν είναι πλέον κερδοφόρα. Εάν και δεν πρόκειται ακόμη να εγκαταλείψει όλες τις συμμετοχές, η βούληση αρχικά πρέπει να επικεντρωθεί στις σημαντικές από αυτές, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον της χώρας και το χρονοδιάγραμμα των καινοτομιών. Η Peugeot δεν πήγε στη Φρανκφούρτη, επειδή δεν υπήρχε τίποτα νέο να αποκαλύψει. Από την άλλη πλευρά, στη Γενεύη, θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το Peugeot 508.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ DS Automobiles: Έξι νέα μοντέλα μέχρι το 2023

Η έλλειψη νέου μοντέλου μπορεί να είναι μια εξήγηση για την Opel, η οποία θα έχει μόνο το νέο Combo να παρουσιάσει το 2018. Αλλά σαφώς υπάρχει και η επιθυμία να εξοικονομηθούν χρήματα. Η φίρμα βρίσκεται σε πλήρη ανάκαμψη, ενώ η εξαγορά της επεφύλαξε μια κακή έκπληξη στο group PSA, με ένα μελλοντικό ισοζύγιο CO2 που θα μπορούσε να της κοστίσει πολύ.

Όσον αφορά την DS, ύστερα από την άφιξη του DS7 Crossback στις εκθέσεις, δεν θα δούμε το DS3 Crossback στη Γενεύη. Το κόμπακτ SUV της εταιρείας θα παρουσιαστεί αργότερα, είτε στην Κίνα τον Απρίλιο είτε το φθινόπωρο στο Mondial de l’ Automobile, εκμεταλλευόμενη η εταιρεία το εθνικό Σαλόνι Αυτοκινήτου για μια όσο το δυνατόν δυναμική παρουσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Polestar 1 [video]

Για τη Γενεύη, σημειώστε ότι η MΙΝΙ θα απουσιάζει και πάλι. Ωστόσο, θα υπάρξει νέα εταιρεία στη λίστα των κατασκευαστών με ένα περίπτερο «Polestar», το νέο εμπορικό σήμα της Volvo, αφιερωμένο στα υβριδικά και σπορ αυτοκίνητα υψηλής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube