Daimler: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Tesla

Daimler: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Tesla

Ο Dieter Zetsche αφήνει ανοικτό το παράθυρο για μια μελλοντική κίνηση συνεργασίας.

Η Daimler AG δεν αποκλείει μια μελλοντική  συνεργασία  με την Tesla Inc. Τη δήλωση αυτή έκανε στην πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, ανοίγοντας το παράθυρο που είχε κλείσει όταν η Daimler πούλησε το 2014 μετοχές της Tesla που αντιπροσώπευαν το 4% της εταιρείας του Elon Musk.

To γεγονός ότι πουλήσαμε τις μετοχές μας δεν αποκλείει μια μελλοντική συνεργασία, φέρεται να είπε ο  Zetsche σε μια συζήτηση που έγινε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Παρίσι.
Ωστόσο η Daimler λέει πως η τοποθέτηση αυτή του Zetsche έγινε σε μια καθαρά υποθετική ερώτηση , και επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διερεύνηση ευκαιριών για τυχόν μελλοντική συνεργασία με την Tesla.
Άλλωστε, μόλις τον περασμένο μήνα η Daimler παρουσίασε την δική της πρόταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι ευθέως ανταγωνιστική σε αυτήν της Τesla.

Ο Zetsche πάντως, ο οποίος πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του τον Μάιο, δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να ξαναγοράσει η Daimler τις μετοχές της Tesla.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube