Βγήκε από το νοσοκομείο ο Lauda τρεις μήνες μετά την μεταμόσχευση πνεύμονα

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Lauda τρεις μήνες μετά την μεταμόσχευση πνεύμονα

θα υποβληθεί σε εντατική αποκατάσταση για να δυναμώσει μετά την πολύμηνη παραμονή του στην εντατική.

Μετά από τρεις μήνες παραμονής στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνεύμονα και παραμονή στην εντατική μονάδα θεραπείας για πολλές εβδομάδες ο Niki Lauda πήρε επιτέλους εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes είχε αρρωστήσει ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην Ίμπιζα. Διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων που δεν σχετίζεται με τους τραυματισμούς που υπέστη στο γνωστό ατύχημα του Nurburgring.

Η κατάσταση του Lauda ήταν τόσο σοβαρή ώστε βρέθηκε στην κορυφή της λίστας μεταμοσχεύσεων και υπέστη επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση άμεσα. Ωστόσο πέρασε μεγάλο διάστημα και μακρόχρονη νοσηλεία έως ότου οι γιατροί βεβαιωθούν πως ο οργανισμός του έχει αποδεχτεί το μόσχευμα. 

Τώρα ο Lauda φεύγει από το νοσοκομείο, όμως λόγω της μακράς παραμονής του στην εντατική, το μυϊκό του σύστημα έχει ατονήσει τόσο, ώστε δεν μπορεί να σταθεί όρθιος δίχως να υποβαστάζεται. 
Για το λόγο αυτό ο Lauda θα ξεκινήσει άμεσα με μια ομάδα τριών φυσικοθεραπευτών ένα εντατικό πρόγραμμα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube