Αυτό είναι το νέο «κτήνος» του Donald Trump [video]

Αυτό είναι το νέο «κτήνος» του Donald Trump [video]

Ο πλανητάρχης απέκτησε νέο θωρακισμένο αυτοκίνητο, μια Cadillac CT6.

Στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ, έκανε το ντεμπούτο του το νέο θωρακισμένο αυτοκίνητο του αμερικανού Προέδρου.
Πρόκειται για μια Cadillac CT6, που κατασκευάστηκε πάνω σε πλαίσιο φορτηγού από την General Motors Co (GM.N) και η οποία –όπως και όλα τα αυτοκίνητα των αμερικανών Προέδρων – ακούει στο όνομα «κτήνος» (beast).

Oι προδιαγραφές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου για λόγους ασφαλείας δεν δημοσιοποιούνται.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι διαθέτει κορυφαία προστασία (πολύ πιο πάνω από αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «αλεξίσφαιρη»), μια καμπίνα που κλειδώνει αεροστεγώς για προστασία από χημικές ή βιολογικές επιθέσεις, παροχή οξυγόνου από κλειστό κύκλωμα, μονάδες αίματος συμβατές με αυτήν του Προέδρου, αντίμετρα για ηλεκτρονικές επιθέσεις και πολλά άλλα «καλούδια» που οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κρατούν καλά φυλαγμένα.

Τα ελαστικά του αντέχουν σε επιθέσεις με όπλα, αλλά ακόμη και αν κλατάρουν το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί άνετα χάρη στην run flat τεχνολογία.

Όλα αυτά ανεβάζουν το βάρος του αυτοκινήτου πάνω από τα 8.500 κιλά, κάτι που δεν επιτρέπει στο «κτήνος» να κινηθεί με μεγάλες ταχύτητες. Και αυτό γιατί ο στόχος είναι να προφυλάξει τον Πρόεδρο από επιθέσεις και όχι να τον φυγαδεύσει. Για το τελευταίο είναι βέβαιο πως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους πολλά σχέδια και σενάρια.

Το νέο αυτοκίνητο του Προέδρου κατασκευάστηκε στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 15,8 εκατ. δολαρίων με την General Motors και βέβαια έχει και το «δίδυμό» του.
Αυτό σημαίνει πως πάντα στην αυτοκινητοπομπή κινούνται δύο ίδια αυτοκίνητα, ενώ ουδείς πλην των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών γνωρίζει σε ποιο από τα δύο βρίσκεται ο Πρόεδρος. Έτσι μειώνεται στο 50% η πιθανότητα μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του πλανητάρχη να βρει στόχο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube