Aποχωρεί από την Ελλάδα και η Michelin

Aποχωρεί από την Ελλάδα και η Michelin

Ακόμη μια εταιρεία εγκαταλείπει την Ελλάδα. Η Michelin “ξεφουσκώνει” το περίφημο ανθρωπάκι της, το πακετάρει και μετακομίζει στη Ρουμανία, όπου με έδρα το Βουκουρέστι αναδιαρθρώνει την παρουσία της στην ανατολική και νότια Ευρώπη.

Η παρουσία της κορυφαίας γαλλικής βιομηχανίας ελαστικών μετρά στη χώρα μας 34 χρόνια. Από την 1η Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με επιστολή του γενικού της διευθυντή David Jean, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η ανάπτυξη της εταιρείας στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Η Michelin απασχολεί 113.400 εργαζομένους ανά τον κόσμο και παράγει 166 εκατομμύρια ελαστικά και 10 εκατομμύρια ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί της Michelin είναι από τους πλέον αξιόπιστους και απαιτητικούς, ενώ οι προτάσεις τους και ξενοδοχεία, εστιατόρια, κτλ θεωρούνται οι πλέον “ψαγμένες”. Ειδικά για τα εστιατόρια έχει χρόνια τώρα καθιερώσει τα περίφημα “αστέρια Michelin”, τα οποία επιβραβεύουν τα ρεστωράν εκείνα που έχουν πραγματικά γκουρμέ κουζίνα. Οι πωλήσεις ανήλθαν το 2012 σε 21,5 δισ. ευρώ, δραστηριοποιείται εμπορικά σε 170 χώρες κι έχει μονάδες παραγωγής σε 18 χώρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube