Απίστευτο: €20 εκατ. το εκκαθαριστικό του Μάρτιν Βίντερκορν, CEO της VW

Απίστευτο: €20 εκατ. το εκκαθαριστικό του Μάρτιν Βίντερκορν, CEO της VW

O διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, Μάρτιν Βίντερκορν, είναι το υψηλότερα αμειβόμενο στέλεχος μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στη Γερμανία. Αλλά στο μέλλον, ο μισθός του αναμένεται να μειωθεί, καθώς η VW μελετά τον περιορισμό των μισθών στα στελέχη της.

«Οι ετήσιες απολαβές μου, αν πράγματι ήταν 20 εκατ., θα ήταν δύσκολο να αιτιολογηθούν στον κόσμο και θα ήταν κατανοητό το εποπτικό συμβούλιο της VW να αλλάξει τους όρους αμοιβής των στελεχών της γερμανικής εταιρείας, είπε ο Βίντερκορν στο περιοδικό Der Spiegel, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα για μια οικειοθελή μείωση του μισθού του. Την ίδια στιγμή, ο Μίχαελ Μπρεντέλ, εκπρόσωπος της VW στο Βόλφσμπουργκ επιβεβαίωσε τα σχόλια του Ο Βίντερκορν το 2011 κέρδισε €17,5 εκατ., τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας, σύμφωνα με αναφορά του δείκτη DAX της Γερμανίας.

Η ένωση εργατών μετάλλου κάλεσε τον Μάρτιο του 2012 για περιορισμό των αμοιβών σε κορυφαία στελέχη και ο Μπερντ Όστερλοχ, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του συνδικάτου μετάλλου στη VW είπε πέρυσι ότι το εποπτικό συμβούλιο της  γερμανική εταιρείας θε έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κριτηρίων για μισθούς και προνόμια των υψηλόβαθμων

Όλα αυτά συμβαίνουν προ της έναρξης των συνομιλιών του εποπτικού συμβουλίου της VW με τα συνδικάτα από έξι γερμανικά εργοστάσια της VW που διεκδικούν αυξήσεις 6,5%. Οπότε είναι πολύ πιθανό στη σύσκεψη του εποπτικού συμβουλίου της VW στις 22 Φεβρουαρίου να τεθεί το θέμα των προκλητικών αμοιβών σε υψηλόβαθμα στελέχη.       

[Πηγές Bloomberg, Der Spiegel, The Economic Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube