Αντίο στην ελαιοπνευματική ανάρτηση της Citroën [video]

Αντίο στην ελαιοπνευματική ανάρτηση της Citroën [video]

Η τελευταία Citroën C5 Break άφησε πίσω της τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Rennes, στη Γαλλία.

Η Citroën C5 που έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο κοινό τον Οκτώβριο του 2007, είναι ένα από τα γηραιότερα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με πάνω από μια δεκαετία στις πρώτες γραμμές των πωλήσεων και με ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία στη γαλλική αγορά, η C5 συνταξιοδοτήθηκε, με το τελευταίο δείγμα της να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στη Rennes, στη Γαλλία.

Μαζί όμως με τη συνταξιοδότηση του γηραιότερου μοντέλου της Citroën κλείνει και ουσιαστικά ο κύκλος της ελαιοπνευματικής ανάρτησης της εταιρείας. Τυπικά είχε κλείσει δύο χρόνια νωρίτερα, όταν ο μεγάλος Γάλλος κατασκευαστής ανακοίνωνε επίσημα ότι καταργεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία και ότι στο μέλλον θα την αντικαταστήσει με κάτι επαναστατικό. Οι λόγοι της κατάργησης που επικαλέστηκε η γαλλική εταιρεία ήταν το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τη χαμηλή ζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η DS θα λανσάρει καινοτόμο σύστημα ανάρτησης το 2018

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η δεύτερη και τελευταία γενιά της C5 πουλήθηκε σε 635.000 κομμάτια κατά τη διάρκεια των δέκα ετών της εμπορικής καριέρας της, με τα 435 χιλιάδες από αυτά να βρίσκουν σπίτι στην Ευρώπη, με τη μερίδα του λέοντος φυσικά να κατέχει η Γαλλία. Ωστόσο, η προηγούμενη χρονιά, το 2016, ήταν περίπου ανύπαρκτη για τη C5 που δεν κατάφερε να πουλήσει ούτε 10.000 αυτοκίνητα.

Ας θυμηθούμε τι γράφαμε το 2013 στη δοκιμή της Citroën C5 1.6 Turbo THP

Το τελευταίο δείγμα της C5 που εγκατέλειψε το εργοστάσιο της Rennes ήταν μια στέισον, που δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς, μιας και η μπερλίνα είχε τερματίσει την παραγωγή της τον προηγούμενο χρόνο. Πάντως, η Citroën θα συνεχίσει να συναρμολογεί μια εκμοντερνισμένη εκδοχή του αυτοκινήτου στην Κίνα, με φρέσκο ντιζάιν, ολοκαίνουργια καμπίνα, αλλά συμβατική ανάρτηση. Ο λόγος είναι ότι οι Κινέζοι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην παραδοσιακή μπερλίνα, οπότε και η Citroën αποφάσισε να συνεχίσει με μια πλήρως αναθεωρημένη εκδοχή της C5.

Για την Ευρώπη, η Citroën εργάζεται ήδη πάνω σε μια ολοκαίνουργια γενιά ενός οικογενειακού μοντέλου που φημολογείται ότι θα λανσαριστεί το 2018. Πιθανότατα θα πρόκειται για ένα μεγάλο 5θυρο αυτοκίνητο με υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά πλέον με συμβατική ανάρτηση.

Δείτε στο video πώς λειτουργεί η ανάρτηση Hydractive 3+ της C5. 

[Πηγή Automobile Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube