VW Golf Mk II ρεζιλεύει Ferrari 488 στο 1/4 του μιλίου [video]

VW Golf Mk II ρεζιλεύει Ferrari 488 στο 1/4 του μιλίου [video]

Μην τολμήσεις να προκαλέσεις αυτό το VW Golf Mk II αν δεν έχεις τουλάχιστον 1.000 ίππους κάτω από το δεξί σου πεντάλ.

VW Golf

Κάν΄το λίγο εικόνα. Σταματάς στο φανάρι με την απαστράπτουσα Ferrari 488 σου. Ή με μια Lamborghini Revuelto. Δίπλα σου στήνεται ένα παλιό VW Golf. Δεν του δίνεις καν σημασία. Στο επόμενο φανάρι, κάνεις πως ψάχνεις στο ντουλαπάκι σου...

Γιατί αυτό εδώ δεν είναι ένα οποιοδήποτε VW Golf, αλλά έχει χτιστεί ώστε να εκτελεί ό,τι σταθεί δίπλα του. Με 911 ίππους και 1.000 Nm, διανύει το 1/4 του μιλίου σε λιγότερα από 10”.

Θες κάτι πραγματικά πολύ γρήγορο για να μη σε αγχώσει τούτο δω το VW Golf δεύτερης γενιάς

VW Golf

Φοράει μοτέρ VR6 με κυβισμό 2.861 cc από μεταγενέστερο Golf. Μία τουρμπίνα BorgWarner EFR 9180 απογειώνει την ισχύ στο πάλαι ποτέ ατμοσφαιρικό μοτέρ των 190 ίππων. Η ροπή περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω τετρακίνησης 4Motion από κάποιο σύγχρονο μοντέλο της VW. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan GT-R με 2.438 ίππους γράφει 7,38” στο 1/4 του μιλίου, βγαίνοντας με 314 km/h [video]

Με 5άρι σειριακό σασμάν και το χαμηλό βάρος που εξασφαλίζει η καρότσα του VW Golf δεύτερης γενιάς, το κοντράδικο γερμανικό γράφει εύκολα χαμηλά 10άρια, με ταχύτητα εξόδου 239,3 km/h. Ο ιδιοκτήτης διατείνεται ότι το καλύτερο ρεκόρ του είναι 9,9” και τον πιστεύουμε, γιατί το ταχύτερο πέρασμα στο βίντεο που παρατίθεται είναι 10,071”, παρά την πολύ αργή εκκίνηση. 

Ούτε η καμπίνα προδικάζει για την ωμή βάναυση επιτάχυνση του παλιού Golf. Υπάρχει βέβαια ένα roll-cage και ξεχωρίζει ο λεβιές του σειριακού σασμάν, αλλά τα υπόλοιπα δείχνουν ένα απλώς καλοδιατηρημένο μοντέλο. Με ημί-μπάκετ καθίσματα και τιμόνι της Momo. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lucid Air Sapphire, πιο γρήγορo κι από F1!

Και τώρα μεταμορφώνεται σε φονέα γιγάντων. Καθόλου άσχημα για ένα μοντέλο που όργωσε την ελληνική επαρχία με μοτέρ 1,3 lt και την ισχνή απόδοση των 55 ίππων. Με τους θερμόαιμους να ονειρεύονται βόλτες με το GTi 1.8 των 112 ίππων. 

VW Golf

Εν ολίγοις, τα φαινόμενα απατούν. Ένα VW Golf σχεδόν 40 ετών μπορεί να ταπεινώσει τα περισσότερα από τα σημερινά υπεραυτοκίνητα.

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, το Lucid Air Sapphire σπάει τα 9άρια και μάλιστα με αξιομνημόνευτη επαναληψιμότητα. Βγαίνει και σε θωρακισμένο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube