Alfa Romeo: Αμερικανική «εκτίναξη πωλήσεων» για το 2017;

Alfa Romeo: Αμερικανική «εκτίναξη πωλήσεων» για το 2017;

Εξερευνώντας την «εκτίναξη πωλήσεων» για το 2017 στις ΗΠΑ, τα νούμερα δεν αποτυπώνουν όλη την αλήθεια.

Η Alfa Romeo «ξεπέρασε όλες τις πωλήσεις προηγούμενων ετών στις ΗΠΑ πέρυσι», δημοσιεύοντας αστρονομικά κέρδη από έτος σε έτος.

Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει το Bloomberg σε ένα πρόσφατο ειδησεογραφικό άρθρο. Με την ίδια λογική, που τα βρέφη παντού ξεπέρασαν τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, κάνοντας τα πρώτα βήματά τους το περασμένο έτος.

Ως η πιο γοητευτική μάρκα της Fiat Chrysler Automobiles, η Alfa επέστρεψε πρόσφατα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Ως εκ τούτου, η αναφορά σε μια μεγάλη βελτίωση των συνολικών πωλήσεων δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η οριακά μαζικής παραγωγής Giulia έχει μόλις προστεθεί στην γκάμα της εταιρείας. Πριν από το 2017, η μοναδική προσφορά της Alfa στις ΗΠΑ ήταν η κεντρομήχανη 4C.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Alfa Romeo Giulia 2.0 MultiAir 200 PS

Το 2016, η Alfa Romeo απέστειλε μόλις 516 αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες -νούμερο που στην πραγματικότητα αποτελεί μια μικρή μείωση σε σχέση με το 2015. Ωστόσο, η προσθήκη της μπερλίνας Giulia στην γκάμα ανέβασε σε 12.031 τις παραδόσεις το 2017. Ενώ αυτό είναι καλό για τη μιλανέζικη εταιρεία και το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας μπορεί να αποδοθεί στην Giulia, η ιταλική μπερλίνα μαστιγώθηκε αλύπητα στην αμερικανική αγορά από τα Audi A4BMW 3/4 Series, Mercedes-Benz C-Class και τα περισσότερα μοντέλα της βασικής ευρωπαϊκής premium κατηγορίας. Ακόμα και πιο περιθωριακά μοντέλα, όπως η Jaguar XE, κατάφεραν να την ξεπεράσουν κατά μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Προφανώς και αυτό δεν σημαίνει ότι η Alfa Romeo δεν αξίζει μια θέση στην αμερικανική αγορά. Παρά τα κάποια, αμφίβολα είναι η αλήθεια, ζητήματα αξιοπιστίας, η Giulia τυχαίνει εξαιρετικά καλής υποδοχής από τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Η FCA έδωσε ισχυρό δείγμα της ιστορικής γοητείας της φίρμας (και των σφαλμάτων της). Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δώσουμε τα εύσημα στην Alfa Romeo για ένα αμερικανικό success story.

Το 2018 θα μας δώσει μια πολύ καλύτερη αίσθηση του πού κατευθύνεται η μάρκα και εάν η FCA είναι έτοιμη να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο. Το νέο της crossover, η Stelvio φτάνει στις ΗΠΑ σε μεγαλύτερους αριθμούς το 2018 (η FCA εισήγαγε 997 αυτοκίνητα τον Δεκέμβριο), ενώ η Alfa παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπολογίσει τι θέλει η αγορά από αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Η Carlock Motor Cars στο Nashville δήλωσε στο Bloomberg ότι είχε πρόβλημα να διατηρήσει τον επιθυμητό αριθμό Giulia σε απόθεμα. Οι αγοραστές ψάχνουν για μια συγκεκριμένη έκδοση -το πακέτο TI Sport, το οποίο έχει εκτοξευθεί, συνήθως σε κάποιο φωτεινό, έντονο χρώμα. «Ήταν λίγο αντίθετο για μας [απ’ ό,τι πιστεύαμε]», εξηγεί ο διευθυντής πωλήσεων Mitchell Sherwood. «Σίγουρα δεν το αγοράζουν ασημί με μαύρο εσωτερικό και προσπαθούν να φτιάξουν συνδυασμούς».

Οι περίεργοι πελάτες δεν έχουν δημιουργήσει παραλυσία τις πωλήσεις. Αλλά η Alfa Romeo χρειάζεται να ταιριάξει κι άλλο την προσφορά με τη ζήτηση, εξασφαλίζοντας να είναι δελεαστική η πρώτη στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στις εκθέσεις. Ακόμα ακόμα, η πορεία της Alfa στις ΗΠΑ αποτελεί μια μακρά αναρρίχηση προς την κορυφή και αυτή τη στιγμή, η φίρμα βρίσκεται ακόμη στο κατώτατο σκαλοπάτι της κλίμακας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κερδίσουμε τη θέση μας στην κατηγορία», δήλωσε ο Pieter Hogeveen, επικεφαλής της Alfa στη Βόρεια Αμερική. «Δεν είναι μόνο για να τρέχουμε πίσω από τους αριθμούς πωλήσεών μας».

[Πηγή thetruthaboutcars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube