35 χρόνια, ο μέσος όρος ηλικίας αγοραστή Bentley

35 χρόνια, ο μέσος όρος ηλικίας αγοραστή Bentley

…στην Κίνα! Ούτε στην πατρώα γη δεν είναι τόσα!

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν, πρόκειται για μια πράξη συνώνυμη με αναγκαστική οικονομική ζημία.

Ως εκ τούτου, άλλες οικονομικές προτεραιότητες και η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση ανεβάζουν τη μέση ηλικία του αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου ιδιαίτερα ψηλά. Το ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 48 έτη το 2007, ανέβηκε στα 52 το 2012 και έφτασε τα 56 χρόνια το 2016! Δηλαδή, αγοραστές καινούργιου αυτοκινήτου είναι αυτοί που βρίσκονται πλέον στη δύση της καριέρας τους.

Ηλικία που είναι ακόμη πιο προχωρημένη για τις ακριβές φίρμες και ειδικά τις πιο συντηρητικές, όπως μπορεί να ήταν η Mercedes-Benz στο πρόσφατο παρελθόν (αν και ο κατασκευαστής έχει ανανεωθεί, αλλάζοντας ρότα) και όπως πάντα η Bentley, την οποίας η μέση ηλικία στην Ευρώπη πρέπει σαφώς να προσεγγίσει (ή και να υπερβαίνει) τα 60 έτη. Το ίδιο ισχύει, στην πραγματικότητα, και στη Βρετανία, την πατρίδα της Bentley, όπου είναι τα 55 χρόνια!

Αλλά δεν είναι παντού το ίδιο. Ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας εμπιστεύτηκε στους συναδέλφους μας στο Autocar ότι η μέση ηλικία του αγοραστή Bentley στην Κίνα είναι σήμερα τα 35 χρόνια!

Πρόκειται για μια εξαιρετική κατάσταση που εξηγείται κυρίως από τις περιουσίες που έγιναν γρήγορα τα τελευταία χρόνια από τους διάσημους «νέους πλούσιους». Πελάτες που αποζητούν το «βρετανικό» για να περνιούνται για «παλαιοί» -λες και υπήρχαν τέτοιοι στην Κίνα-, καθώς η φήμη της Bentley στην Κίνα είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube