10χρονη ποδηλάτισσα στο δικαστήριο για ατύχημα

10χρονη ποδηλάτισσα στο δικαστήριο για ατύχημα

Σε μια εποχή που στην Ελλάδα και αλλού αναρωτιόμαστε για το πώς χρειάζεται να αντιμετωπίζονται από το Νόμο τα παιδιά και οι έφηβοι.

Σε μια εποχή που, στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε για το πώς χρειάζεται να αντιμετωπίζονται από το Νόμο τα παιδιά και οι έφηβοι, από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, έχουμε να κάνουμε με ατυχήματα που οδηγούνται στη δικαιοσύνη 10χρονοι «δράστες» που προξένησαν ατύχημα ενώ κρατούσαν το τιμόνι. Και ποια ήταν η απόφαση του δικαστή; Η απάντηση παρακάτω...

Ο Rosario Perilli, λοιπόν, έκανε τζόκινγκ αργά το απόγευμα στις 27 Αυγούστου του 2014 στην Robson Street στο Kamloops του Καναδά. Και έτρεχε στην ίδια κατεύθυνση με τρία κορίτσια που οδηγούσαν ποδήλατο. Όταν κάποια στιγμή έφτασε στο ύψος τους, συναντήθηκε ομοίως και το πεπρωμένο τους. Καθώς δεν υπήρχε στο πεζοδρόμιο χώρος για να περάσεις, ο δρομέας προσπάθησε να προσπεράσει τα κορίτσια από τα δεξιά. Το πόδι του όμως χτύπησε στον πίσω τροχό ενός ποδηλάτου και, καθώς προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, έπεσε στο έδαφος με τον ώμο του. Με την πτώση, ο Perilli υπέστη διάφορους τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου του τραυματισμού στον ώμο που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Ο Perilli όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αποφάσισε να μηνύσει το μικρό κορίτσι, ισχυριζόμενος ότι «έκανε ποδήλατο απρόσεκτα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια των άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στο δρόμο» και ισχυρίστηκε ότι απέτυχε «να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αποφύγει σύγκρουση». Κατά τη ακροαματική διαδικασία δε, στράφηκε και εναντίον των παππούδων του κοριτσιού επειδή «δεν τη δίδαξαν πώς οδηγείται σωστά ένα ποδήλατο».

Ο δικαστής της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας απέρριψε την αγωγή που υποβλήθηκε. Στην απόφασή του, ο δικαστής ανέφερε ότι το νεαρό κορίτσι δεν ήταν υπεύθυνο για το ατύχημα. «Θεωρώ ότι η νεαρή κοπέλα ενήργησε λογικά υπό τις περιστάσεις. Δεδομένου ότι το κορίτσι δεν υπέπεσε σε παράβαση, δεν μπορεί να αποδοθεί καμία ευθύνη στους παππούδες της».

[Πηγή globalnews.ca]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube