Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, στη PHEV πλευρά του λόφου

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, στη PHEV πλευρά του λόφου

Έχοντας στερηθεί μέχρι σήμερα την ηλεκτρική υποβοήθηση, το Škoda Kodiaq στη νέα γενιά του απέκτησε σύστημα κίνησης PHEV. Με την ηλεκτρική αυτονομία να είναι εξίσου μεγάλη με την καμπίνα του.

Το Škoda Kodiaq λανσαρίστηκε το 2017 και γνώρισε γρήγορα την εμπορική επιτυχία χάρη στην ικανότητά του να φιλοξενεί όλη την οικογένεια. Με 5/7θέσια καμπίνα, μεγάλο και πρακτικό πορτμπαγκάζ.

Η επιτυχία αυτή μεταφράστηκε σε σχεδόν 840.000 αυτοκίνητα. Η συνέχισή της όμως χρειαζόταν να περάσει από το «βιώσιμο» τρεντ της εποχής. Ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, μιας και το 100% ηλεκτρικό κομμάτι της κατηγορίας ανέλαβε να το εκπροσωπήσει το Enyaq. Έτσι η δεύτερη γενιά του Škoda Kodiaq εισήγαγε στην γκάμα του και έκδοση με σύστημα κίνησης plug-in hybrid.

Η νικητήρια συνταγή του Škoda Kodiaq, πλάι στο ντίζελ απέκτησε άλλη μια έκφανση αποδοτικότητας με σύστημα PHEV

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Το Škoda Kodiaq, με καριέρα από 2017, δεν απέκτησε ποτέ το δικαίωμα μέχρι σήμερα να περιλάβει στην γκάμα του κι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης. Σε αντίθεση με το SEAT Tarraco. Με το ισπανικό μοντέλο πλέον εκτός καταλόγου, άνοιξε ο δρόμος για ένα PHEV στη νέα γενιά Kodiaq.

To κλασικό σουλούπι και στιλ του Kodiaq δεν άλλαξε και κέρδισε σε μήκος πάνω από έξι πόντους, φτάνοντας πλέον τα 4,76 m. Σουλούπι και στιλ, μέσα έξω, που δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις: Αρμονική σχεδίαση, ζεστά χρώματα στις ταπετσαρίες, πολύ προσεγμένο φινίρισμα... Μια αναβάθμιση επί το πιο premium που όπως θα δούμε παρακάτω δεν έγινε χωρίς τίμημα.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Kαπό με νευρώσεις, φαρδύτερη μάσκα και εμπρός φανάρια LED. Η φωτεινή υπογραφή ξεκινά από τα φώτα και επεκτείνεται στη μάσκα χάρη σε μια φωτιζόμενη λωρίδα (έξτρα). Στο πίσω μέρος, το Kodiaq ξεχωρίζει με τη λωρίδα που συνδέει τα πίσω φώτα σχήματος «C», δημιουργώντας έτσι τρισδιάστατο εφέ. Ο παραδοσιακός λογότυπος έδωσε τη θέση του σε μια πλήρη επιγραφή «ŠKODA», προσθέτοντας μια πινελιά κομψότητας. Από τα επτά διαθέσιμα χρώματα της παλέτας, είτε απλά είτε μεταλλικά, κανένα δεν χρεώνεται επιπλέον στο Kodiaq iV. Το δικό μας το βλέπετε σε μεταλλικό Race Blue.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του Kodiaq, όπως είχαμε επισημάνει και στη δοκιμή του δίλιτρου ντίζελ, είναι οι πρωτίστως οι δύο οθόνες που τραβούν το βλέμμα. Εμπρός από τον οδηγό, υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών, με καλό εύρος ρυθμίσεων που υποστηρίζεται από head-up display (έξτρα €420). 

Η κεντρική οθόνη αφής ανεβαίνει σε διάμετρο στις 12,9 ίντσες. Και υποστηρίζεται από την τελευταία γενιά 5.0 του λειτουργικού συστήματος του Ομίλου VW, με πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Όπως το διαισθητικό μενού υποβοήθησης οδήγησης, τις λειτουργίες κλιματισμού Smart Air…

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Μοντέρνο στιλ, φροντισμένο φινίρισμα και πολύ καλή γενική εργονομία, κάνουν το εσωτερικό του Škoda Kodiaq ελκυστικό. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τη μοναστική μαυρίλα της καμπίνας, υπάρχει η επιλογή ταπετσαρίας στο χρώμα της τερακότα (Suite Cognac) που στοιχίζει επιπλέον 2.111 ευρώ.

Ειδικά αυτή η τελευταία λειτουργία, μπορεί επίσης να ελέγχεται μέσω των κεντρικών πιεζο/περιστροφικών χειριστηρίων που ονομάζονται Smart Dials και υποστηρίζονται από μικρούς ψηφιακούς πίνακες. Το κεντρικό χειριστήριο παρέχει πρόσβαση σε τρεις λειτουργίες: Βαντιλατέρ κλιματισμού, αλλαγή οδηγικής ρύθμισης και τροποποίηση της κλίμακας του χάρτη πλοήγησης. 

Η θερμοκρασία της καμπίνας και τα θερμαινόμενα καθίσματα μπορούν να ρυθμιστούν από τα δύο ακριανά χειριστήρια. Προφανώς και στην περίπτωση του Škoda Kodiaq χρειάζεται κάμποσος χρόνος για να κατανοήσεις την ψηφιακή λογική χρήσης.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Η πρακτική λύση των Smart Dials που σχεδιάστηκε έξυπνα από τη Škoda, έρχεται ως απάντηση στην τάση μείωσης των φυσικών κουμπιών που θεωρούνται μεν αισθητικά λιγότερα όμορφα αλλά παραμένουν σαφώς πιο εύχρηστα. Μάλιστα, με την ποικιλία ρυθμίσεων των Smart Dials που στοχεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας, το Mladá Boleslav ξεχωρίζει για άλλη μια φορά.

Η μετακίνηση του λεβιέ που ελέγχει τη μετάδοση πίσω από το τιμόνι, κατά πώς γίνεται πλέον στα ηλεκτρικά Volkswagen, απελευθέρωσε χώρο στην κεντρική κονσόλα. 

Που γέμισε αποθηκευτικούς χώρους, από συρόμενες ποτηροθήκες (δύο έως τέσσερις) μέχρι τον διπλό, ψυχώμενο επαγωγικό φορτιστή, και φυσικά το παραδοσιακό «ντουλάπι» κάτω από το υποβραχιόνιο. Αποθηκευτικό χώρο θα βρεις επίσης σε δύο μέρη εμπρός από τον συνοδηγό.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Μπόλικοι επικουρικοί αποθηκευτικοί χώροι και έξυπνες λύσεις υποστηρίζουν την πρακτική πλευρά του Kodiaq. Ομοίως και οι πίσω απολαμβάνουν την άνεση του τριζωνικού κλιματισμού, ποτηροθήκες και έξτρα αποθηκευτικό χώρο, σκίαστρα ρολάπ, καθώς και σχεδόν πλήρες σετ από θύρες: Δύο USB-C και 12βολτη πρίζα. Δεν θα λέγαμε όχι και για μια USB-A.

Στο πίσω μέρος, ο αέρας για τα γόνατα εξακολουθεί να είναι υποδειγματικός. Έτσι, ακόμη κι αν εγκαταστήσεις παιδικό κάθισμα με περιστρεφόμενη βάση, ο συνοδηγός δεν χρειάζεται να κάνει έκπτωση στον χώρο για τα πόδια του. 

Τρεις επιβάτες λοιπόν θα καθίσουν άνετα πίσω, παρόλο που ο μεσαίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ψηλό αλλά στενό τούνελ. Πάνω στο οποίο εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος από τον κατάλογο των έξτρα της εταιρείας.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Το πίσω κάθισμα σε αυτή τη διαμόρφωση είναι κατάλληλο για δύο επιβάτες, με τον χώρο για τα πόδια και το κεφάλι να είναι άπλετος. Εδώ, το συρόμενο κάθισμα σε διαίρεση 1/3:2/3 δίνει το πλεονέκτημα αποκλειστικά στον όγκο του πορτμπαγκάζ, καθώς το Kodiaq iV είναι αποκλειστικά 5θέσιο.

Τοποθετημένο σε ράγες, το πίσω κάθισμα σύρεται κατά 18 cm και οι πλάτες αναδιπλώνονται είτε δύο μέρη είτε σε διαμόρφωση 40:20:40. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει τη διαμόρφωση του όγκου του πορτμπαγκάζ. Που ξεκινά από τα 745 lt και φτάνει τα 1.945 λίτρα με όλα τα πίσω καθίσματα επίπεδα. Δηλαδή, η τοποθέτηση της μπαταρίας κλέβει 165 lt, καθώς στο δίλιτρο ντίζελ το εύρος στην 5θέσια διάταξη είναι 910-2.015 lt. Ακόμα κι έτσι όμως, μπορείς να ταξιδέψεις μακριά (ή κοντά) φορτώνοντας όλη την πραμάτεια σου. Ακόμα και τα πιο άχρηστα. 

Από την άλλη πλευρά, η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ κάτω από το δάπεδο και η μεγάλη μπαταρία από πάνω του, δεν επιτρέπει στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Kodiaq να έχει το δικαίωμα σε 7θέσια καμπίνα. Διαγράφοντας έτσι ένα από τα USP του μοντέλου.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Η μπαταρία έκοψε 165 lt από το πορτμπαγκάζ, το οποίο με 745 lt εξακολουθεί να παραμένει σπηλαιώδες. Πολύ βολική η σκάφη διπλού βάθους για την αποθήκευση του καλωδίου φόρτισης, αλλά και με μπόλικα περισσευούμενα λίτρα για άλλα πράγματα. Μανέτες ανάκλισης του πίσω καθίσματος σε μικρή απόσταση από το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ. 

Περνώντας στο σύστημα κίνησης, να τονίσουμε ότι πρόκειται μεν για συμβατικό ταίριασμα, αλλά και πρεμιέρα για τη Škoda. Στο βενζινοκίνητο μέρος υπάρχει πλέον ο 1.500άρης 4κύλινδρος TSI με τους 150 ίππους και τα 250 Nm (o EA211 Evo που αντικατάστησε τον 1.4 με την ίδια ισχύ), που συνταιριάζεται με αυτόματο διπλοσύμπλεκτο 6άρι σασμάν. Ανάμεσα τους βρίσκεται το ηλεκτρομοτέρ που αποδίδει 116 PS και 330 Nm. Με τη συνδυασμένη απόδοση του συστήματος να φτάνει στους 204 ίππους και στα 350 Nm. Ροπή που του επιτρέπει να ρυμουλκεί έως και 1.800 kg. Την ηλεκτρική τροφοδοσία του Kodiaq αναλαμβάνει μια μεγάλη μπαταρία με μικτή χωρητικότητα 25,7 kWh και ωφέλιμη για χρήση 19,7 kWh.

Η οδική συμπεριφορά του νέου Kodiaq είναι ελκυστική. Αλλά όχι για όλους. Η απόσβεση εξακολουθεί να είναι προσανατολισμένη στην άνεση με δεδομένη την ενδοτικότητα της ανάρτησης στις περισσότερες περιπτώσεις. Αδιαμφισβήτητα, η άνεση σε κερδίζει σε τέτοιου είδους αυτοκίνητο, αλλά και κάποιες φορές αυτό το αβρό σουστάρισμα είναι ενοχλητικό: Αντιλαμβάνεσαι το Kodiaq να κινείται παραπάνω απ’ ό,τι θα ήθελες στον άξονα Ζ. Παραδόξως, η απόσβεση είναι ενοχλητικά ξερή σε χαμηλή ταχύτητα σε ανώμαλο δρόμο, αλλά αυτό δεν αρκεί για να αμαυρώσει τη συνολική εικόνα.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Το Kodiaq δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στη διαχείριση αλληλουχίας στροφών υπό μια κάποια πίεση. Παρά την επιλογή Sport στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τέτοιος ρυθμός όμως δεν είναι το φόρτε του. Βασικό προσόν για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι τα ταξίδια. Και το Kodiaq ξέρει πώς να το κάνει αυτό με ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα. Οι Τσέχοι έχει κάνει σοβαρή δουλειά στα μουαγέ για να μειώσουν τον θόρυβο κύλισης, ενώ για όποιον θα ήθελε κάτι παραπάνω υπάρχει το έξτρα πακέτο Acoustic (€220) με πρόσθετη ηχομόνωση και αντίστοιχα ενισχυμένα εμπρός πλευρικά παράθυρα.

Στον ανοιχτό δρόμο, επιβεβαιώνουμε την καλή ηχομόνωση που διαπιστώσαμε στο ντίζελ. Τόσο οι αεροδυναμικοί θόρυβοι όσο και αυτός από την κύλιση είναι ανεπαίσθητοι. Ή τέλος πάντων δεν αρκούν για να διαταράξουν την ηρεμία στην καμπίνα. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η έλλειψη σταθερότητας στην εθνική, όπου η παραμικρή κίνηση του τιμονιού γίνεται αντιληπτή (και ενοχλητική) για τους επιβάτες. Όπως και το βοήθημα διατήρησης λωρίδας που είναι ιδιαίτερα ζωηρό στις επεμβάσεις του. Και που χρειάζεται, αν το θέλεις «off», να το απενεργοποιείς κάθε φορά που βάζεις εμπρός.

Σε σφιχτό δρόμο της περιφέρειας, η συμπεριφορά είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη γενιά. Σε τέτοιο τερέν, το ελαφρύ τιμόνι και με ολίγη από πληροφορία, ελέγχει έναν συνεργάσιμο και ακριβή εμπρός άξονα που συνδυάζεται με το αποτελεσματικό σασί ΜΕΒ. Ειδικά που στην περίπτωσή μας που φορούσε το έξτρα πακέτο Performance (€740) με Adaptive Chassis Control και Progressive Steering. Με το ACC να επιτρέπει την ταχύτερη ρύθμιση της απόσβεσης σε ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών. Αυτά, με περίπου 15 επίπεδα ρύθμισης διά μέσου πέντε οδηγικών στιλ (Eco, Comfort, Normal, Sport και Individual), σε βοηθούν να φέρεις το αυτοκίνητο στα μέτρα σου. Και στα μέτρα του δρόμου που κινείσαι.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Στον ανοικτό δρόμο, το μεγάλο τσεχικό SUV νιώθει και είναι πολύ άνετο, με τις αλλαγές και βελτιώσεις που έγιναν στον εμπρός και στον πίσω άξονα να αξιολογούνται ως ευεργετικές. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν καλά τις ανωμαλίες, αλλά αντιδρούν και ξερά σε μικρά ελαττώματα του δρόμου. Οπότε και γίνονται ενοχλητικές στον κακοτράχαλο χωματόδρομο. 

Παρόλα αυτά, η προσοχή στους δευτερεύοντες δρόμους της περιφέρειας επιβάλλεται. Φυσικά, το φόρτε του οικογενειακού SUV της Skoda δεν είναι οι ταρζανιές σε τέτοιους δρόμους. Ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου, οδήγησε σε ένα set-up στο πλαίσιο που να παρέχει ουδέτερη οδική συμπεριφορά. Με το σασί να δυσθυμεί όταν καλείται να διαχειριστεί τις υπερβολές. Από τη μια έχεις τη ασυνέπεια του γκαζιού (απότομο) που χρειάζεται εξοικείωση. Από την άλλη, αν εκτιμήσεις εσφαλμένα την ταχύτητα της στροφής, θα ενεργοποιηθεί το πολύ ευαίσθητο και αυταρχικό ESP, κόβοντας συν τοις άλλοις και την παροχή ροπής. Πολλές φορές δε αναπάντεχα, ειδικά σε βρεγμένη ή σκονισμένη άσφαλτο.

Στην πόλη, θα εκτιμήσεις την καλή περιφερειακή ορατότητα που υποστηρίζεται από την κάμερα 360°. Επίσης το ανακτητικό φρενάρισμα που ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα (χαμηλό ή υψηλό) ή σε αυτόματη λειτουργία είναι πάντα χρήσιμο. Στον ελεύθερο τροχασμό, η επιβράδυνση μπορεί να γίνει πολύ πιο έντονη. Αλλά καθώς δεν υπάρχει λειτουργία B για να την ενεργοποιήσεις από το χειριστήριο του σασμάν θα πρέπει να καταφύγεις στην οθόνη αφής ενώ οδηγείς. Ελάχιστα πρακτικό...

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Με προεπιλεγμένη την υβριδική λειτουργία, η διαχείριση γίνεται αυτόματα. H χειροκίνητη λειτουργία, σου επιτρέπει να διατηρήσεις τη φόρτιση ή να κρατήσεις μια ανώτατη τιμή. Ενεργοποιώντας την πλοήγηση, ελέγχει τη φόρτιση σε όλην τη διαδρομή για να περιορίσει την κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν δεν ενεργοποιήσεις την πλοήγηση ή χρησιμοποιείς για παράδειγμα εφαρμογή του smartphone, η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη. Σε αυτή τη λειτουργία, το σύστημα εναλλάσσεται μεταξύ των δύο τρόπων κίνησης ανάλογα με τις συνθήκες.

Με πιστοποιημένη ηλεκτρική αυτονομία στα 124 km, το Škoda Kodiaq iV σπάει τα κοντέρ του WLTP. Εμείς, αδειάσαμε την μπαταρία κινούμενοι στην πόλη, περί την πόλη και σε αστικό αυτοκινητόδρομο σε 115 km. Που σημαίνει κατανάλωση 17,1 kWh/100 km. Νούμερο ιδιαίτερα καλό αν αναλογιστείς την ενεργοβόρo μετάδοση των PHEV.

Με την μπαταρία άδεια στην ίδια παραπάνω μίξη διαδρομών, κάψαμε 6 lt βενζίνη ανά 100 km. Και στην εθνική, οριακά πάνω από επτά λίτρα. Στο τέλος μιας εβδομάδας και ύστερα από 600 km μικτής χρήσης και σε αυτόματη υβριδική λειτουργία (με ένα γέμισμα στην μπαταρία), η κατανάλωση ήταν 2,5 lt/100 km βενζίνη έναντι 13,2 kWh/100 km. Ακόμα μια απόδειξη λοιπόν, ότι η συνεπής φόρτιση σε ένα PHEV είναι η απαρχή της αποδοτικότητας.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis
Οι επιδόσεις δείχνουν καλύτερες απ' ό,τι υπόσχονται οι 204 PS και τα 350 Nm. Και όχι μόνο διότι το αυτοκίνητο ζυγίζει 1,9 τόνους. Περισσότερο επιτυγχάνεται χάρη στην ηλεκτρική ώθηση που είναι διαθέσιμη ανεξάρτητα από την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Μην ξεχνάτε τον λόγο των 25,7:19,7 kWh μεταξύ ονομαστικής και ωφέλιμης χωρητικότητας. Έτσι, 50-70 ηλεκτρικά άλογα και όλη η ροπή είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να υποστηρίξουν το θερμικό μπλοκ.

Όσον αφορά τη φόρτιση, το Škoda Kodiaq iV κάνει ένα άλμα μπαίνοντας στα χωράφια των ηλεκτρικών. Στο σπίτι ή σε δημόσιο τερματικό AC, τη διαδικασία αναλαμβάνει ένας εσωτερικός φορτιστής 11 kW που σου επιτρέπει να γεμίσεις την μπαταρία σε 2,5 ώρες. Σε τερματικό DC, το BMS επιτρέπει μέχρι 50 kW περιορίζοντας τη φόρτιση σε 38’. Αυτή η δεύτερη λύση βέβαια χρειάζεται υπολογισμούς από τη μεριά σου. Με το χρέος της κιλοβατώρας πάνω από μισό ευρώ στα ταχύ-τερματικά, το κόστος χρήσης θα μπορούσε τελικά να ξεπεράσει αυτό της υβριδικής λειτουργίας με την μπαταρία άδεια.

Το νέο επαναφορτιζόμενο Škoda Kodiaq iV ξεκινά στη βασική έκδοση Selection με τιμή από €48.400 και πλούσιο πακέτο εξοπλισμού. Η λίστα με τα έξτρα είναι επίσης μεγάλη, με κάποια από αυτά να τα αξιολογούμε ως «απαραίτητα» για το είδος του αυτοκινήτου. Οπότε θα επιλέγαμε για €740 το πακέτο Performance (ACC και Dynamic steering) και για €500 το πακέτο Simply Clever Family με βάση στήριξης τάμπλετ, σκίαστρα ρολάπ στα πίσω πλαϊνά παράθυρα, προστατευτικά θυρών, πλευρικούς αερόσακους εμπρός πίσω σε συνδυασμό με αερόσακους τύπου κουρτίνας και κεντρικό αερόσακο. Ανεβάζοντας έτσι την τιμή του αυτοκινήτου στις €50.026. Για την τάξη, να πούμε πως το Kodiaq iV που δοκιμάσαμε ενσωμάτωνε σχεδόν όλη τη λίστα των έξτρα (πλην της συρόμενης πανοραμικής οροφής €1.040) ανεβάζοντας την τιμή στις 60 χιλιάδες.

Test drive: Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG, Photo DRIVE Media Group/Thanassis Koutsogiannis

Η νικητήρια συνταγή του Škoda Kodiaq, πλάι στο ντίζελ απέκτησε άλλη μια έκφανση αποδοτικότητας με σύστημα PHEV. Θυσιάζοντας τις επτά θέσεις και κάμποσο πορτμπαγκάζ που εξακολουθεί όμως να παραμένει τεράστιο για οικογενειακή χρήση. Το θέμα αν δεν είσαι εταιρικός χρήστης, πού θα βρεις τα 50 χιλιάρικα; Οέο! Πάντως και προς σημείωση, ο ανταγωνισμός PHEV είναι ακριβότερος: Ford Kuga €51.442, Honda CR-V €49.990, Hyundai Santa Fe €62.290, Mazda CX-60 €58.086, Toyota RAV4 €51.520… Με κανένα τους να μην βγάζει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 70 km.

Διαμόρφωσε το δικό σου Škoda Kodiaq iV στον configurator της αντιπροσωπείας, εδώ

Škoda Kodiaq 1.5 TSI iV DSG

Τι λέει το DRIVEΚοστίζει μόλις δύο χιλιάρικα περισσότερο από το δίλιτρο ντίζελ, με ελάχιστη έκπτωση στα οικογενειακά χαρακτηριστικά του και με ασύγκριτα πιο αποδοτική αστική χρήση. Αλμυρό, αλλά και το φθηνότερο οικογενειακό SUV PHEV της αγοράς..
Τιμή  Από €48.400
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤεχνολογίαΚινητήρας βενζίνης, 1.498 cc, i4, 16v, 2 EEK, άμεσος ψεκασμός, common trail, τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, ιντερκούλερ, 150 PS @ 5.500-6.000 rpm, 250 Nm @ 1.500-4.000 rpm 
Hλεκτρομοτέρ 116 PS και 330 Nm, μπαταρία ιόντων λιθίου ονομαστικής χωρητικότητας 25,7 kWh (19,7 kWh ωφέλιμες)
Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, εμπρός κίνηση
 
Συνδυαστική απόδοση 204 PS, 350 Nm
Διαστάσεις4.758 x 1.864 x 1.679 mm
Χώρος αποσκευών745-1.945 lt
Βάρος1.913 kg
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h8,4" 
Τελική ταχύτητα210 km/h
Μέση ηλεκτρική κατανάλωση*17,1 kWh/100 km
Μέση υβριδική κατανάλωση*6,4  lt/100 km (άδεια μπαταρία)
Μέση υβριδική κατανάλωση*2,5 lt/100 km και 13,2 kWh/100 km (γεμάτη μπαταρία)
Εκπομπές CO29 g/km
ΦΟΡΤΙΣΗ
AC 11 kW, 0-100%2,5 ώρες
DC 50 kW, 0-100%38'
*Μέτρηση DRIVE
Φωτογραφίες DRIVE Media Group/Θανάσης Κουτσογιάννης

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube