Τρία νέα μοντέλα μέσα στο 2022 από την Lamborghini

Τρία νέα μοντέλα μέσα στο 2022 από την Lamborghini

Σε μια χρονιά που ήδη έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων, η Lamborghini ανακοινώνει ότι μέσα στο 2022 θα παρουσιάσει την Huracán Sterrato και δύο νέες εκδόσεις της Urus.

Lamborghini

To πρώτο μισό του 2022, ήταν το καλύτερο εξάμηνο στην ιστορία της Lamborghini από άποψη πωλήσεων και τζίρου. Ο Ιταλός κατασκευαστής παρέδωσε 5.090 αυτοκίνητα και θέλοντας να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παρουσιάσει την Huracán Sterrato και δύο νέες εκδόσεις της Urus.

To πρώτο εξάμηνο του έτους, τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα €425 εκατ., αυξήθηκαν δηλαδή κατά 69,6% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα ο τζίρος αυξήθηκε κατά 30,6% σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τα €1,33 δισ..

Με το συνολικό νούμερο να αγγίζει τις 5.090 μονάδες, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 4,9% με τις HΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή με 1.521 κομμάτια, την Κίνα να ακολουθεί με 576, τη Γερμανία με 468, τη Βρετανία με 440 και τη Μέση Ανατολή με 282. Όπως υποψιαζόμασταν, η Urus εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή αποτελώντας το 61% των συνολικών πωλήσεων, ενώ οι Aventador και Huracán συμπλήρωσαν το υπόλοιπο 39%.

Lamborghini

Όσο για τα τα τρεις νέες Lamborghini που θα παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά, η πρώτη είναι η Huracán Sterrato, η «χωμάτινη» Huracan. To μοντέλο διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με την συμβατική Huracán Evo, προστατευτικές ποδιές από αλουμίνιο στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, και φουσκώματα στα φτερά και τις ράγες οροφής.

Για την κίνηση της Sterrato φροντίζει ο V10 κινητήρας των 5,2 lt που «φοράει» και η Huracan Evo, ο οποίος αποδίδει 640 PS στις 8.000 rpm και 600 Nm στις 6.500 rpm.

Η ισχύς θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) με το οποίο θα εφοδιάζεται η Sterrato να ελέγχει τη συμπεριφορά της τετρακίνησης, της τετραδιεύθυνσης, του torque vectoring και της ανάρτησης. Και να προβαίνει σε πλήθος επεμβάσεων ώστε να αντέχει την καταπόνηση των εκτός δρόμου διαδρομών.

Lamborghini

Περνώντας στην Urus, σε πρώτη φάση θα παρουσιαστεί ανανεωμένη Lamborghini Urus Evo που ήδη βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης της. Το SUV θα είναι πιο ελαφρύ από τον προκάτοχο του και εξωτερικά το καπό έχει αποκτήσει αεραγωγούς, ενώ η μάσκα εμπρός έχει ανασχεδιαστεί αποκτώντας περισσότερες γωνίες.

Τέλος, σειρά έχει η plug-in hybrid έκδοση της Urus που οι μέχρι τώρα πληροφορίες τη θέλουν να εξοπλίζεται με το σύστημα που συναντάμε και στην Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Θυμίζουμε ότι η τελευταία, χρησιμοποιεί κινητήρα twin-turbo V8 4.0 lt ισχύος 550 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 PS, προσφέροντας συνδυαστική απόδοση 680 PS και 900 Nm ροπής. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube