Tesla Model 3, το πρώτο παραγωγής

Tesla Model 3, το πρώτο παραγωγής

Ο Elon Musk δείχνει φωτογραφίες του πρώτου ολοκληρωμένου, αμιγώς ηλεκτρικού Model 3 που θα κατασκευάζεται σε ρυθμό 20.000 κομματιών το μήνα.

Τα πρώτα δείγματα του Tesla Model 3 άφησαν πίσω τους τη γραμμή παραγωγής στο Gigafactory της εταιρείας, στη Nevada στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, ανέβασε δύο φωτογραφίες του πρώτου ολοκληρωμένου αυτοκινήτου στο Twitter. Η παραγωγή της νέας ηλεκτρικής 4θυρης μπερλίνας θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον εκθετικά, από 100 αυτοκίνητα τον Αύγουστο, στα 1.500 τον Σεπτέμβριο και στις 20.000 ανά μήνα από τον Δεκέμβριο.

Η τιμή του νέου Model 3 ξεκινά από τις 35.0000 δολάρια και έχει ήδη παραγγελθεί από 500.000 πελάτες, που είναι η μάξιμουμ ικανότητα παραγωγής του νέου εργοστασίου μπαταριών Gigafactory, της Tesla. Τα πρώτα Model 3 θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους σε ειδική τελετή στις 28 Ιουλίου.

Η παραγωγή του Model 3 απαίτησε επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που όπως είπε ο Musk θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση του νέου μοντέλου.


Ο κατασκευαστής έχει επενδύσει κεφάλαια για να βοηθήσει στην παραγωγή και να αμβλύνει τον οικονομικό κίνδυνο που συνδέεται με την πορεία της, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο της τιμής της μετοχής. Άνοδος, η οποία επίσης βοηθήθηκε από τις αναφορές για τα μελλοντικά μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του κόμπακτ SUV Model Y,  σύμφωνα με επενδυτές από τη Νέα Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Η Tesla προσπερνά σε χρηματιστηριακή αξία τη Ford

Η Tesla είπε επίσης ότι σκόπευε να παραδώσει συνολικά 47 έως 50 χιλιάδες Model S και Model X το πρώτο 6μηνο του 2017, αλλά δεν έδωσε εκτίμηση για το στόχο πωλήσεων του Model 3 –για το δεύτερο 6μηνο. Ωστόσο επιβεβαίωσε την υπόσχεσή της να παραδώσει 500.000 αυτοκίνητα το 2018 και ένα εκατομμύριο το 2020, όταν το Gigafactory εκτιμάται ότι θα φτάσει στον πλήρες δυναμικό του. Αύξηση θεαματική σε σχέση με τις 80.000 πωλήσεις του 2016.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube