Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του Ford Focus 2019

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του Ford Focus 2019

Η επόμενη γενιά του μικρού οικογενειακού της Ford θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα έχει νέα εμφάνιση.

Η νέα γενιά του Ford Focus θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με την υπάρχουσα.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο και θα διατίθεται σε δύο τύπου αμαξώματος: 4θυρο σεντάν και 5θυρο hatchback.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες με το καμουφλαρισμένο 4θυρο Focus, η νέα γενιά μοιάζει αρκετά μεγαλύτερη και η σχεδίαση διαφοροποιημένη, ειδικά στο πίσω μέρος με την έντονη κλίση της οροφής. Η αύξηση των διαστάσεων δεν θα επηρεάσει το βάρος, καθώς πολλά τμήματα του αμαξώματος αναμένεται να είναι από αλουμίνιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Scoop: Ford Focus 2019

Η γκάμα των μοτέρ του νέου Focus θα στηρίζεται στο 3κύλινδρο 1.000άρι EcoBoost που θα συνεχίσει να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 100, 125 και 140 PS. Το πιθανότερο είναι η γκάμα αυτή να συμπληρώνεται επίσης από τους 4κύλινδρους 1.5 και 2.0 σε πολλές εκδόσεις ισχύος, με κορυφαία αυτή των 275-280 PS του ST. Ο βασικός ντίζελ θα συνεχίσει να είναι ο 1.5 TDCi, ωστόσο ένας δίλιτρος ντίζελ πιθανόν να αποτελέσει κινητήριο σύνολο για τη σειρά ST. Όσον αφορά το κιβώτιο, πέρα από το κλασικό χειροκίνητο 6άρι, η Ford δεν προβλέπεται να αλλάξει το επίσης, διπλοσύμπλεκτο, 6άρι PowerShift ως την επιλογή στα αυτόματα για την ευρωπαϊκή γκάμα του Focus. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να δούμε ορισμένες εκδόσεις κινητήρα να συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

[Πηγή: Automotive News, Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube