SEAT Cupra: H γκάμα επεκτείνεται

SEAT Cupra: H γκάμα επεκτείνεται

Ο λογότυπος που χαρακτηρίζει τα πιο σπορ μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον δεν θα κοσμεί μόνο τις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza Cupra θα διατίθεται με χειροκίνητο σασμάν με το που θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2015 και θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει μέρος μιας ευρείας γκάμας ισχυρών μοντέλων που θα περιελάμβανε και hot εκδόσεις ντίζελ.

Το υφιστάμενο Ibiza Cupra αποδίδει 180 PS από τον 1.400άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο που συνδυάζεται με σασμάν διπλού συμπλέκτη και που διαθέτει για τις αλλαγές και shift paddles στο τιμόνι. Το set-up αυτό θα συνεχίσει να διατίθεται και στο facelifted Ibiza, αλλά πηγές από την ισπανική εταιρεία επιβεβαιώνουν ότι στις επιλογές αγοράς θα προστεθεί  κι ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν

Αυτό το τελευταίο set-up θα επιτρέψει στο Ibiza Cupra να τα βάλει στα ίσα με το Ford Fiesta ST και το Opel Corsa OPC, αφήνοντας μόνο το Renault Clio RS στη θέση του hot σουπερμίνι που διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην επίσημη παρουσίαση του Ibiza στη Βερκελώνη, ο Jürgen Stackmann, ο πρόεδρος της SEAT,  υπαινίχθηκε ότι η γκάμα Cupra πιθανόν θα διευρυνθεί διά μέσου των μεγαλύτερων μοντέλων της φίρμας στα προσεχή χρόνια. Και παρατήρησε ότι αυτό θα μπορούσε να περιλάβει και εκδόσεις ντίζελ.

Η SEAT πιστεύεται ότι αξιολογεί τον διτούρμπινο ντίζελ των 240 PS που λανσαρίστηκε πρόσφατα με το Volkswagen Passat για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση ενός Leon Cupra TDI. «Η ιδέα ενός ντίζελ Cupra υψηλών επιδόσεων δεν είναι κακή», είπε ο Stackmann. «Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα το κάνουμε αυτό σε οικονομική βάση. Διότι το να αναγάγεις ένα μοτέρ ντίζελ σε επίπεδο απόδοσης και επιδόσεων επιπέδου Cupra θα μπορούσε να αποβεί αρκετά δαπανηρό. Η απόφαση χρειάζεται να βασίζεται στο δίπτυχο “προσιτό στην γκάμα και ισχυρό σε επιδόσεις και αξία”. Αν το πετύχουμε, τότε ναι, μπορούμε να μιλάμε για ένα ντίζελ Cupra».

Ο Stackmann επιβεβαίωσε ότι μια έκδοση Cupra για το επερχόμενο crossover που θα αντιπαρατεθεί με το Nissan Qashqai –που θα κάνει το ντεμπούτο του στο επόμενο Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016- είναι υπό εξέταση. «Ένα Cupra σε SUV δεν είναι αδύνατον», είπε. «Είναι πιο λογικό να έχεις μια έκδοση FR, με τον ενδεδειγμένο συνδυασμό επιδόσεων και άνεσης, αλλά υπάρχει ένα περιθωριακό κοινό στην Ευρώπη που θα ήθελε κάτι παραπάνω από FR και χρειάζεται να το διερευνήσουμε. Δεν είναι κάτι που δεν το σκεφτόμαστε. Το βλέπω πιθανόν να έχει περισσότερο νόημα απ’ ό,τι μικρά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στο μέλλον». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube