To Volvo EX90 θα μας… ζυγίζει;

To Volvo EX90 θα μας… ζυγίζει;

Έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από την παγκόσμια παρουσίαση των νέων Volvo EX90 και XC90, με τη σουηδική φίρμα να είναι έτοιμη να φέρει έναν ακόμα νεοτερισμό.

Volvo EX90

Το Volvo EX90 είναι σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην ιστορία του Σουηδού κατασκευαστή. Και όπως διαπιστώσαμε από τις συζητήσεις μας με τους επιτελείς της φίρμας το ζήτημα της ασφάλειας θα συνεχίσει να είναι βαρύνουσας σημασία για τη Volvo.

Η αλήθεια είναι πως η εταιρεία με έδρα το Göteborg δεν είναι τυχαία συνώνυμο της ασφάλεια. Κι αυτό γιατί συνεχίζει να επενδύει τεράστια ποσά στην έρευνα, προκειμένου να κάνει τα μοντέλα της ακόμα ασφαλέστερα.

Το Volvo EX90, το ασφαλέστερο μοντέλο της φίρμας, αναμένεται να μας ζυγίζει... για καλό σκοπό

Volvo EX90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έλληνες οδηγοί και νέες τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης

Όπως αποκαλύπτει σχετικό ρεπορτάζ της Daily Telegraph, η Volvo εξετάζει κάτι αν μη τι άλλο μοναδικό για τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Να… ζυγίζει τους επιβάτες! Οι Σουηδοί είναι στα τελικά στάδια δοκιμών ενός νέου συστήματος ενεργητικής ασφάλειας που θα ελέγχει μέσω κάμερας και αισθητήρων το βάρος του οδηγού.

Ανάλογα λοιπόν με τα αποτελέσματα, η ζώνη ασφαλείας θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού, με την ταχύτητα ενεργοποίησης των εμπρός αερόσακων να ρυθμίζεται ανάλογα με τις διαστάσεις των επιβατών. Η ομολογουμένως μοναδικής έμπνευσης λειτουργία θα κάνει πρεμιέρα στο Volvo EX90 διαμέσου ενός εξελιγμένου λογισμικού. Με μόνη προϋπόθεση ένα απλό update.

Volvo EX90

Εκπρόσωπος της Volvo απάντησε σε ερώτηση της Bild, αναφορικά με τα δεδομένα που θα συλλέγονται και την κοινοποίηση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στην εταιρεία. «Όλα τα δεδομένα θα που θα συλλέγονται θα είναι ανώνυμα. Θα αναλύουμε τα ανώνυμα δεδομένα εσωτερικά για να βελτιώσουμε τα οχήματά μας και για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας. Δεν ανταλλάσσουμε τα δεδομένα ούτε τα διαβιβάζουμε».  

Μένει λοιπόν να δούμε αφενός πότε το σύστημα αυτό θα είναι διαθέσιμο στο EX90 και δευτερευόντως, αν εφαρμοστεί και σε άλλα μοντέλα της γκάμας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube