Mazda MX-5 Geshi, συλλεκτική έκδοση 24 τεμαχίων προς €52.990

Mazda MX-5 Geshi, συλλεκτική έκδοση 24 τεμαχίων προς €52.990

Θα παραχθούν μόλις 24 Mazda MX-5 Geshi, ως φόρος τιμής στις 24 εποχιακές περιόδους του παραδοσιακού ιαπωνικού ηλιακού ημερολογίου.

Το σημερινής γενιάς Mazda MX-5 ND κυκλοφορεί εδώ και μια δεκαετία, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο προσιτά και απολαυστικά πισωκίνητα στην αγορά. Τώρα, για να αποχαιρετήσει με δόξα και τιμή το δίλιτρο μοτέρ, ο Βέλγος αντιπρόσωπος Mazda St-Michel παρουσίασε την ειδική έκδοση MX-5 Geshi.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Gisele Racing με έδρα τις Βρυξέλλες — ειδικούς στις βελτιώσεις και τα αγωνιστικά Miata — το Geshi διαθέτει μοναδικό στιλ, custom αξεσουάρ και βελτιωμένο στήσιμο. Αυτή η ειδική έκδοση αποτελεί ένδοξο αποχαιρετισμό στον κινητήρα των 2,0 lt. Όπως ανακοινώθηκε πριν δύο μήνες, η γκάμα του λατρεμένου Mazda MX-5 θα περιοριστεί στον κινητήρα των 1,5 lt, με τον μεγάλο να καταργείται στην Ευρώπη εξαιτίας των κανονισμών εκπομπών ρύπων

Αν θες το δίλιτρο μοτέρ με επεμβάσεις ουσίας και μια εσάνς επετειακής έκδοσης, θα πρέπει να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη

Mazda MX-5

Το Geshi, αντλώντας έμπνευση από το θερινό ηλιοστάσιο, θα παραχθεί σε μόλις 24 μονάδες, ένα νεύμα στις 24 εποχιακές περιόδους του Sekki, του παραδοσιακού ιαπωνικού ηλιακού ημερολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα τρελάνει κόσμο αν είναι έτσι το Mazda MX-5 5ης γενιάς [video]

Αυτή η έκδοση σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής από τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο. Μετά το Geshi, θα ακολουθήσει το Shubun, εμπνευσμένο από τη φθινοπωρινή ισημερία. Διάλεξε αγαπημένη εποχή και κάνε την κίνησή σου.

Mazda MX-5

Το συλλεκτικό Miata μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αποκλειστική βαφή που θυμίζει το κλασικό British Racing Green από την πρώτη γενιά. Το αμάξωμά του είναι διακοσμημένο με λευκές, μαύρες και κίτρινες ρίγες, οι οποίες ταιριάζουν με τις κίτρινες δαγκάνες φρένων που βρίσκονται πίσω από τις μαύρες ζάντες αλουμινίου της BBS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γενέθλια για το Mazda MX-5, έρχεται η 35th Anniversary Edition

Κάνουν πανέμορφη αντίθεση με την οροφή στο χρώμα της άμμου και το εσωτερικό σε κρεμ δέρμα. Οι καλόγουστοι ιδιοκτήτες θα λάβουν ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα συλλεκτικό ρολόι GMT Chronographs σε αντίστοιχη απόχρωση, νοσταλγικά δερμάτινα γάντια οδήγησης, custom θήκες κλειδιών κι αμάνικο μπουφάν για βόλτες με την οροφή κατεβασμένη.

Mazda MX-5

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Gisele Racing έχει κάνει τα μαγικά της στο στήσιμο του ιαπωνικού ρόουντστερ. Πέρα από τις ζάντες της BBS που φορούν ελαστικά run-flat της Uniroyal, έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ της Bilstein, ελατήρια χαμηλώματος της Eibach, μπάρα θόλων, σπορ εξάτμιση της Bastuck και το εργοστασιακό αεροδυναμικό πακέτο της Mazda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μερακλής φτιάχνει κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5

Κάτω από το καπό του MX-5 Geshi βρίσκεται ο 4κύλινδρος κινητήρας Skyactiv-G των 2,0 lt. Αποδίδει 184 ίππους και 205 Nm. Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο, τα μοντέλα Geshi ανήκουν στα τελευταία δίλιτρα Miata που θα ταξινομηθούν στο Βέλγιο.

Mazda MX-5

Το Mazda MX-5 Geshi κοστίζει €52.990. Φοράει μπόλικα καλούδια κι έχει συλλεκτική αξία, όπως κάθε μοντέλο περιορισμένης παραγωγής. Αν και δεν προέρχεται από την επίσημη αντιπροσωπεία. 

Δικαιολογούν όλα αυτά την αύξηση σε σχέση με τα €31.790 που κοστίζει το απλό 1.5 στο Βέλγιο; Κάτι μας λέει ότι και τα 24 θα γίνουν ανάρπαστα!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube