Σαλόνι Νέας Υόρκης: Νέο Chevrolet SS

Σαλόνι Νέας Υόρκης: Νέο Chevrolet SS

Το πρώτο σεντάν υψηλών επιδόσεων της Chevrolet στον 21ο αιώνα θα ντεμπουτάρει στη Νέα Υόρκη την προσεχή Τετάρτη

Το νέο σεντάν SS συμπληρώνει το άκρως ενδιαφέρον τρίο της Chevrolet για το σαλόνι της Νέας Υόρκης που ανοίγει τις πύλες του την προσεχή Τετάρτη 27/3. Το σεντάν υψηλών επιδόσεων SS θα φιγουράρει δίπλα στην φρεσκαρισμένη Camaro SS και στην Corvette Stingray κόνβερτιμπλ
 
Το SS σηματοδοτεί την επιστροφή των σεντάν υψηλών επιδόσεων Chevrolet που επιστρέφουν ύστερα από 17 χρόνια απουσίας στην γκάμα της αμερικανικής εταιρείας. Η SS του 2014 φορά ένα 6.2λιτρο μοτέρ LS3 V8 με 416 PS και ροπή 57,4 kgm. Η Chevrolet δηλώνει επιτάχυνση 0-100 km/h «περίπου 5 sec». Οι φωτογραφίες απεικονίζουν ένα SS με αυτόματο σασμάν που πιστεύεται ότι θα είναι και η μόνη επιλογή μετάδοσης.  

Κάτω από ρούχα, το SS κρύβει έναν συνδυασμό ανάρτησης με γόνατα μακφέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους σε τραπεζοειδή διάταξη πίσω. Η Chevrolet δηλώνει ότι το κέντρο βάρους είναι όσο χρειάζεται χαμηλό και η κατανομή του βάρους 50:50 εμπρός πίσω. Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία είναι το ηλεκτρικό τιμόνι και οι εμπρός δίσκοι Brembo με διάμετρο 335 mm.  

Το υψηλό στέλεχος της GM Ντέιβιντ Λεόνε δήλωσε αναφερόμενος στα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου SS ότι «προσφέρει άνετη κύλιση στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς να θυσιάζει το κράτημα ή την αυτοπεποίθηση του οδηγού».
Η Chevrolet θα λανσάρει στην Αμερική το SS το προσεχές φθινόπωρο σε τιμή που θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Το SS θα διατίθεται και στην Αυστραλία ως Holden Commodore SS V.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube