Τι πρέπει να ξέρεις για την Bentley Flying Spur Speed των 782 ίππων;

Τι πρέπει να ξέρεις για την Bentley Flying Spur Speed των 782 ίππων;

Η Bentley αποκαλεί τη Flying Spur «4πορτο σούπερκαρ». Να τι πρέπει να γνωρίζεις για την επαναφορτιζόμενη Βρετανίδα.

Η Bentley κυκλοφόρησε την 4η γενιά της Flying Spur, ξεκινώντας με την κορυφαία έκδοση που ονομάζεται Speed. Μπορεί να μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη με την προηγούμενη, αλλά ένας επαναφορτιζόμενος V8 αντικαθιστά τον παλιό W12 και κάνει μεγάλη διαφορά.

Η Bentley Flying Spur Speed ​​του 2025 ανταλλάσσει τον παλιό 6λιτρο W12 των 600 ίππων με έναν νέο PHEV V8 4,0 lt με δύο τουρμπίνες. Από μόνος του αποδίδει 600 ίππους, ενώ άλλους 190 συνεισφέρει το υβριδικό σύστημα. Η συνολική απόδοση ανέρχεται στους 782 ίππους και τα 1.000 Nm. Επιτρέποντας στη θηριώδη μπερλίνα να σηκώσει τα καψαλισμένα φουστάνια της και να εκτοξευτεί στον ορίζοντα, πιάνοντας τα 100 km/h σε μόλις 3,5”. Να γιατί οι Βρετανοί την αποκαλούν «4πορτο σούπερκαρ».

Με 100+ χρώματα αμαξώματος και συνδυασμούς που ανέρχονται σε κάποιες 10άδες δισεκατομμυρίων, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος ότι δεν υπάρχει άλλη όμοια Flying Spur στον πλανήτη

Flying Spur

Όταν κινείσαι ήρεμα μες στην πόλη, θα πρέπει να αρκεστείς σε 190 ίππους και 450 Nm, οπότε θα διανύσεις έως 76 km αμιγώς ηλεκτρικά. Χάρη στην μπαταρία των 25,9 kWh, αλλά δεν θα μπορείς να ξεπεράσεις τα 140 km/h. Με γεμάτη μπαταρία και γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης πάντως, η Flying Spur Speed ​​μπορεί να καλύψει έως και 829 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Bentley κυκλοφορεί μια νέα επετειακή έκδοση. Μελιού!

Και μάλιστα με αρχοντικό τρόπο. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το Bentley Performance Active Chassis, 4διεύθυνση, ανάρτηση Bentley Dynamic Ride, ενεργό torque vectoring και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. 

Flying Spur

Οι πελάτες της Bentley αγαπούν την ποικιλία κι η εταιρεία σίγουρα ξέρει πώς να τους ικανοποιήσει. Γι' αυτό η νέα Flying Spur μπορεί να υπερηφανεύεται για «κάμποσες 10άδες δισεκατομμύρια δυνατότητες διαμόρφωσης». Προτού απευθυνθεί ο πελάτης στις ατελείωτες κατά παραγγελία επιλογές του τμήματος Mulliner. Αν μπορείς να ονειρευτείς κάτι, η Bentley θα στο φτιάξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Bentley έφτιαξε την Bentley των ουίσκι μαζί με την The Macallan

Οι επιλογές είναι ιλιγγιώδεις: 101 εξωτερικά χρώματα, συν μια εξατομικευμένη υπηρεσία ταιριάσματος βαφής για όσους χρειάζονται κάτι ακόμα πιο μοναδικό. Στο εσωτερικό, υπάρχουν 22 κύρια χρώματα δέρματος, 11 δευτερεύουσες αποχρώσεις και τέσσερις διαχωρισμοί χρωμάτων, με αποτέλεσμα 700 πιθανούς συνδυασμούς για τις δερμάτινες επενδύσεις. Στη συνέχεια, υπάρχουν οκτώ διαφορετικές ξύλινες επενδύσεις, ε νισάφι, δεν είμαστε δα και τίποτα παράξενοι να μην ικανοποιούμαστε με τίποτα.

Flying Spur

Η Bentley είναι επίσης γνωστή για την προσφορά ορισμένων από τα καλύτερα ηχοσυστήματα εκεί έξω. Η κορυφαία επιλογή για τη Flying Spur είναι της Naim, με 19 ηχεία, 2.200 Watt κι ενσωματωμένους αισθητήρες Active Bass στα μπροστινά καθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Bentley Flying Spur ισορροπεί με χάρη ανάμεσα σε αντικρουόμενες αξίες

Κάθε νέα Bentley πρέπει να έχει χαρακτηριστικά που θα ιντριγκάρουν τους αγοραστές να ανοίξουν τις βαθιές τσέπες τους. Για πρώτη φορά, το προαιρετικό Wellness Seating Specification είναι διαθέσιμο και στα τέσσερα καθίσματα, διασφαλίζοντας ότι κάθε επιβάτης παραμένει χαλαρός κι ανανεωμένος. Σε συνδυασμό με το Postural Adjust και το Seat Auto Climate, κρατά τους επιβάτες σε μέγιστη άνεση βελτιστοποιώντας τη θερμοκρασία του σώματος. Ενώ προσαρμόζει «καταπραϋντικά κι απρόσκοπτα» την πίεση των μυών για να αποτρέψει την κούραση ενώ μεταφέρεστε προς το Γκολφ της Γλυφάδας.

Flying Spur

Το σύστημα κλιματισμού προχωρά ένα βήμα παραπέρα με ιονιστές αέρα, φίλτρο σωματιδίων και λήψη δεδομένων από το σύστημα πλοήγησης. Ώστε να διατηρεί τον αέρα της καμπίνας αμόλυντο — ακόμα κι όταν περνάς μέσα από ένα τούνελ με βρώμικο αέρα. Η βελτιωμένη συνδεσιμότητα προσφέρει απομακρυσμένη προετοιμασία καμπίνας απευθείας από το κινητό του ιδιοκτήτη. Ή του σοφέρ του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έκδοση Istanbul ή αλλιώς οι Bentley αλά τούρκα

Κι επειδή ακόμη και οι Bentley πρέπει να συμβαδίζουν με την εποχή, οι over-the-air ενημερώσεις θα φέρουν μελλοντικά νέα χαρακτηριστικά, όπως «η πρόβλεψη πράσινου φαναριού». Αν και καλύτερα να μη δοκιμάσεις κάτι τέτοιο στους ελληνικούς δρόμους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube