Πρώτη γεύση από το νέο Ford Capri

Πρώτη γεύση από το νέο Ford Capri

To Ford Capri βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του, με το Μπλε Οβάλ να δημοσιεύει τις πρώτες εικόνες του, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση, στις 10 Ιουλίου.

Ford Capri

Το γνωρίσαμε το μακρινό 1969, ως ένα σπορ κουπέ. Στα 17 χρόνια κυκλοφορίας του, μέχρι δηλαδή και το 1986, μέτρησε 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Πλέον, το Ford Capri βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής, ακολουθώντας μια εντελώς νέα φιλοσοφία. Που ως γνωστόν, θα μπαίνει στην πρίζα.

Προκειμένου να αναθερμάνει τη νοσταλγική διάθεση, το Μπλε Οβάλ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του μοντέλου, μέσω ενός σύντομου teaser, με την ονομασία «Comeback Cars». Η εικόνες δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο από τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, με την Ford να επιβεβαιώνει αυτό που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζαμε. Ότι το ολοκαίνουργιο Ford Capri θα είναι ηλεκτρικό.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri πρόκειται να είναι ένα κουπέ SUV, που θα πατά στην πλατφόρμα MEB του VW Group

Ford Capri

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το επερχόμενο Ford Capri, αναμένεται να διατηρήσει την κουπέ σιλουέτα του, παντρεύοντάς την με SUV αμάξωμα. Όσον αφορά τη σχεδίαση, την παράσταση στο εμπρός μέρος αναμένεται να κλέβουν τα τέσσερα φωτιστικά σώματα ημέρας, τεχνολογίας LED, ως αναφορά στους τέσσερις προβολείς του Capri από τη δεκαετία του '80.

Επιπροσθέτως, το νέο μοντέλο της αμερικανικής φίρμας, αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ του VW Group, όπως ακριβώς και το Ford Explorer. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, προσώρας δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση.

Δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού όμως αναφέρουν πως η ισχυρότερη έκδοση του Capri θα είναι σε θέση να εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 340 ίππους. Παράλληλα, η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 82 kWh, μοιάζει ικανή να προσφέρει στο Ford Capri περί τα 480 km αυτονομίας.

Ford Capri Prototype

Αναμένεται δε να υπάρχουν και πιο αποδοτικές εκδόσεις, με μικρότερη ιπποδύναμη, αλλά με αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 600 km. Περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στις 10 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube