Πολύ βαρύ ένα αυτόματο Honda Civic Type R

Πολύ βαρύ ένα αυτόματο Honda Civic Type R

Το Civic Type R διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο 6άρι σασμάν, με τη Honda να μην σκέφτεται την επιλογή και ενός αυτόματου, για ένα και μόνο λόγο: Το βάρος.

Καθώς το Civic Type R πρόκειται για ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο, η διατήρηση του βάρους του στο μίνιμουμ αποτελεί παράγοντα σημαντικής σημασίας για του μηχανικούς της Honda.

Tο μοτέρ επιβαρύνει τον εμπρός άξονα με σημαντικό βάρος, κάτι που στην περίπτωση συνδυασμού του με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή κάτι ανάλογου θα έκανε το εμπρός σύστημα πολύ βαρύ. Αλλά πέρα από αυτό, θα άλλαζε άρδην και η κατανομή βάρους του αυτοκινήτου.

«Για να είναι το Type R ελαφρύ προσθιοκίνητο αυτοκίνητο σημαίνει ότι έχει ανάγκη από ελαφρύ σύστημα μοτέρ/κιβωτίου», είπε ο Yuji Matsumochi, επικεφαλής του τμήματος, στο Motoring. «Έτσι λοιπόν έχουμε ένα κινητήρα με μεγάλη ισχύ και σχετικά χαμηλό βάρος, οπότε και η μετάδοση χρειάζεται να είναι αντίστοιχα ελαφριά».

«Αν προσπαθούσαμε να ταιριάξουμε μια αυτόματη μετάδοση (έξτρα) ή ένα DCT που να μπορεί να διαχειρίζεται ροπή πάνω από τα 40 kgm, τότε το σύστημα κινητήρα/κιβωτίου θα έπρεπε να είναι πολύ βαρύ, κάτι που σημαίνει επιπλέον βάρος εμπρός και διαταραχή της κατανομής βάρους».

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε τo Honda Civic Type R 2017

Εμείς πάντως, αμφιβάλλουμε αν υπάρχει ικανός αριθμός υποψήφιων αγοραστών που θα έκανε επιτακτική την ανάγκη για ένα αυτόματο Civic Type R. Μην ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο είναι ένα hot χάτσμπακ με 310 άλογα που έθεσε το ρεκόρ προσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Nürburgring. Και η εμπλοκή του αυτοκινήτου στην Πράσινη Κόλαση δεν επιδιώχτηκε από το εργοστάσιο απλώς για το ονόρε της υπόθεσης, αλλά προκειμένου να αποτελεί ένα επικοινωνιακό ατού για τους οδηγούς που τυπικά λατρεύουν τα τρία πεντάλ. Διότι σε άλλη περίπτωση, αν χρειάζεσαι ένα κόμπακτ οικογενειακό χάτσμπακ υψηλών επιδόσεων με αυτόματο σασμάν, πας κι αγοράζεις ένα τετρακίνητο VW Golf R με DSG.

[Πηγή Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube