Ολοκαίνουργιο Ford Kuga το 2019 με RS 284 PS και PHEV [video]

Ολοκαίνουργιο Ford Kuga το 2019 με RS 284 PS και PHEV [video]

Η ολοένα και πιο ανταγωνιστική κατηγορία των κόμπακτ SUV οδηγεί τη Ford στην παρουσίαση μιας νέας γενεάς Kuga το 2019.

Η πληροφορία για τη νέα γενεά του Ford Kuga προέρχεται από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild που επικαλείται εσωτερική πληροφόρηση από το Μπλε Οβάλ, τοποθετώντας την έναρξη παραγωγής τον Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με το περιοδικό και την ίδια πηγή, το κόμπακτ SUV της Ford θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, χάρη στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα που υποστηρίζει αυτή τη στιγμή το υπό εξέλιξη νέο Focus. Όπως συμβαίνει και στο VW Group και προσφάτως στην Opel με την υποκατάσταση του Meriva από το Crossland, το Μπλε Οβάλ προγραμματίζει επίσης ένα CUV (Crossover Utility Vehicle) για να αντικαταστήσει το C-MAX. Ένα αυτοκίνητο που θα έρθει αντιμέτωπο στις αγορές με αυτοκίνητα όπως το SEAT Ateca και το VW Tiguan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Kuga 1.5 TDCI ST-Line 

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του αυτοκινήτου από το σχέδιο στο video που βρίσκεται παρακάτω, αλλά πρόκειται καθαρά για εικασία. Πάντως δίνει μια ιδέα για τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Ford, όταν θα λανσαριστεί το νέο Focus, αλλά εμπεριέχει και κοινά στοιχεία με το Mondeo.

Υπό το πρίσμα της σμίκρυνσης του ρυπογόνου αποτυπώματος της γκάμας της Ford, αναμένεται να υπάρξει και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που θα μπει στο στίβο όλων εκείνων των διαρκώς αυξανομένων νέων crossover που κινούνται και ηλεκτρικά. Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο σε δύο χρόνια να δούμε ένα Kuga PHEV, με αυτό να τοποθετείται τουλάχιστον δύο χρόνια αργότερα και πάντως όχι πριν το 2021. Η ισχύς του θα προέρχεται από το συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα τούρμπο με 150 άλογα (ας πούμε ένα 3κύλινδρο 1.000 κυβικών) και ενός ηλεκτρομοτέρ 120 PS. Οπότε αναμένουμε μια συνδυασμένη απόδοση κοντινή σε αυτή των Volkswagen GTE.

Επιπλέον, το Auto Bild σε αναφορά του  πριν από το video που θα δείτε παρακάτω, αναφέρει ότι θα υπάρξει κι ένα Kuga RS με απόδοση 284 PS και 38,7 kgm. Νούμερα που βρίσκονται βέβαια πιο κοντά στο Focus ST παρά στα 350 άλογα του τετρακίνητου Focus RS. Πιθανότατα πρόκειται για περιορισμό που θέτει το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε κωδικά (ή μήπως και στην πραγματικότητα;) Kuga ST;

Και μιας και αναφερθήκαμε στο Focus ST, αυτό θα δώσει στο νέο Kuga από την ντίζελ έκδοσή του το δίλιτρο μοτέρ με τους 184 PS και τα 40,8 kgm. Κάτι που θα συνδυάσει το κιτ ενός ST-Line [δείτε στην gallery το υφιστάμενο Kuga 1.5 TDCi στην έκδοση ST-Line] σε μια καλή ισορροπία μεταξύ οικονομίας και σπορ γοητείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube