Nέο Toyota GT86 Cabrio [πρώτη φωτογραφία]

Nέο Toyota GT86 Cabrio [πρώτη φωτογραφία]

Το Toyota GT86 cabrio απαθανατίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό, λίγες μέρες πριν κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Η προηγούμενη επαφή μας με το αυτοκίνητο ήταν μόνο ένα επίσημο σκίτσο που είχε δημοσιοποιήσει η Toyota (βλ. έκθεση εικόνων). Η Toyota λέι ότι το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στη Γενεύη είναι για να μετρήσει την αντίδραση του κοινού, μολονότι ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα προχωρήσει ούτως ή άλλως σε τεστ του πρωτοτύπου. 
 
Από τη φωτογραφία βλέπουμε ότι ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου ουσιαστικά είναι αμετάβλητος σε σχέση με αυτόν του κουπέ GT86. Η πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι ανοιχτή, κάτι που δείχνει ότι με τέτοιο επίπεδο λειτουργικότητας το αυτοκίνητο της φωτογραφίας θα μπορούσε να είναι κοντινό του αυτοκινήτου παραγωγής. Το αυτοκίνητο φαίνεται ότι θα κάνει χρήση υφασμάτινης οροφής, προφανώς σε μια προσπάθεια να μην αυξηθεί  το βάρος του ανοιχτού Toyota GT86.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο DRIVE, ο υπεύθυνος εξέλιξης του Toyota GT86, Τέτσουγια Τάντα, μια ανοιχτή έκδοση του αυτοκινήτου είναι «τεχνικά εφικτή». Το αντίστοιχο Subaru BRZ απ’ ό,τι μαθαίνουμε είναι και αυτό προ των πυλών.

Με τη μηχανολογική δουλειά να έχει ήδη γίνει και την πιθανά μεγάλη δημοφιλία του Toyota GT86, ειδικά σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, η παραγωγή είναι σχεδόν βέβαιη με εκτιμώμενο εμπορικό λανσάρισμα τις αρχές του 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube