Νέο Toyota Avensis 2015, αποκάλυψη [upd]

Νέο Toyota Avensis 2015, αποκάλυψη [upd]

Το Toyota Avensis 2015 δέχτηκε μια σειρά από τις πιο εκτεταμένες επεμβάσεις που έχει δεχτεί οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της εταιρείας μέχρι στιγμής. Αναμένεται δε να διατεθεί στην αγορά αυτό το καλοκαίρι.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι και τα κεφάλαια που επενδύθηκαν για το «φρεσκάρισμα» του αυτοκινήτου, είναι τα υψηλότερα από οποιουδήποτε άλλο mid-life facelift. Η προηγούμενη μεγαλύτερη αντίστοιχη επένδυση ήταν αυτή του Yaris το 2014.

Τα Avensis ΜΥ 2015 έρχεται με ανανεωμένο εσωτερικό και αναθεωρημένη ανάρτηση, ενώ υπάρχουν και επεμβάσεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι το ντεμπούτο του έγινε στο περασμένο Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Το εμπρός κομμάτι του Avensis 2015 ανασχεδιάστηκε, έτσι ώστε να είναι σύμφωνο με την επίσης ανασχεδιασμένη γκάμα της Toyota, ενσωματώνοντας στις αλλαγές νέα φανάρια LED, προφυλακτήρα και καπό, και μια χρωμιωμένη μπάρα σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Πίσω, διαθέτει επίσης νέα φανάρια LED, ενώ το αυτοκίνητο φάρδυνε συνολικά τέσσερις πόντους.

Αλλαγές υπέστη και η ανάρτηση του Avensis, προκειμένου να βελτιωθεί η κύλιση και το κράτημα, ενώ το επίπεδο ηχομόνωσης ενισχύθηκε με τη μείωση του θορύβου και των κραδασμών που περνούν στην καμπίνα.

Στο τομέα των κινητήρων έχουμε δύο καινούργια μοτέρ ντίζελ που προστέθηκαν στην γκάμα: Ένα 1.600άρι και ένα δίλιτρο D-4D.

Ο νέος 1.600άρης, που αντικαθιστά τον παλιό δίλιτρο και είναι προέλευσης BMW και ζυγίζει 20 kg λιγότερο από την παλιά μονάδα. Με αυτόν, το Avensis χρειάζεται 11,4” για τα 0-100 km/h, η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 180 km/h, οι εκπομπές CO2 είναι 108 g/km και η μέση τυποποιημένη κατανάλωση 4,1 lt/100 km. Τα τελευταία νούμερα για το νέο δίλιτρο κινητήρα είναι 119 g/km CO2 και 4,5 lt/100 km.  

O νέος δίλιτρος κινητήρας ντίζελ, που αντικαθιστά τον υφιστάμενο 2,2λιτρο, είναι επίσης προέλευσης BMW και αποδίδει 143 PS. Με αυτόν, το Avensis 2015 χρειάζεται 9,5” για το 0-100 km/h, καίει κατά μέσο όρο 4,6 lt/100 km και εκπέμπει CO2 119 g/km.

Οι βενζινοκινητήρες της γκάμας του νέου Toyota Avensis, έχουν και αυτοί με τη σειρά τους επαναρρυθμιστεί, κάτι που επέφερε μείωση στις εκπομπές CO2, σε ένα εύρος από 8 g/km έως 19 g/km. Ειδικά για το μοτέρ 1.8, αυτό προσαρμόστηκε στις αντιρρυπαντικές διατάξεις Euro 6.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει την εισαγωγή του η ελληνική αντιπροσωπεία, κάτι βέβαια που θα γίνει μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ μέσα στον Ιούνιο θα γνωρίζουμε και την τιμή του αυτοκινήτου. Οι εκδόσεις που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά θα ονομάζονται Active, Business Edition, Business Edition+ και Excel, αλλά επίσης προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του εξοπλισμού τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «Safety Sense», η σουίτα των τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό.

Το νέο Toyota Avensis 2015 σχεδιάστηκε από το ντιζάιν τιμ της εταιρείας στη Sophia-Antipolis στη νοτιοανατολική Γαλλία και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Burnaston, κοντά στο Derby, στη Βρετανία.

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube