Νέο Toyota Auris Touring Sports [video]

Νέο Toyota Auris Touring Sports [video]

Το νέο Toyota Auris Touring Sports εισάγει τον τύπο αμαξώματος του SW στην γκάμα του Auris για πρώτη φορά. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που παρέχει την επιλογή ενός πλήρους υβριδικού συστήματος, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη διασπορά της τεχνολογίας Hybrid Synergy Drive.

Η Toyota εκτιμά ότι το Touring Sports θα διευρύνει τη απήχηση του Auris και αναμένει να αυξήσει το ευρωπαϊκό μερίδιο του μοντέλου περισσότερο από 5% μέχρι το 2014, κατά την πρώτη χρονιά της εμπορικής καριέρας του. Το Auris Touring Sports κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Toyota στο Μπάρναστον, στην Αγγλία, μαζί με τα Auris χάτσμπακ και τα Avensis.

Πίσω έχει το Touring την ουρά
Το Auris Touring Sports έχει το ίδιο μεταξόνιο των 2,6 m και τον ίδιο κύκλο στροφής με το αδελφό του χάτσμπακ, αλλά είναι και 28,5 πόντους πιο μακρύ. Παραπάνω μήκος που καταναλώθηκε όλο για να μεγαλώσει το πορτμπαγκάζ. Και καθώς οι μπαταρίες του HSD είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα, δεν απαιτήθηκε κανένας συμβιβασμός στο μέγεθος και κατά συνέπεια στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Ως εκ τούτου, το πορτμπαγκάζ του Auris Touring Sports είναι από τα πιο λειτουργικά, μεγάλα και ευέλικτα σε χώρο στην κατηγορία του. Με τα καθίσματα στη θέση τους, ο χώρος φόρτωσης έχει μήκος 1,12 m και πλάτος 1,45 m που δίνουν 530 lt χωρητικότητα. Με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, το μήκος αυξάνεται στα 2,05 m, με ύψος χώρου φόρτωσης 89 cm, κάτι που μεταφράζεται σε μέγιστη χωρητικότητα 1.658 lt που είναι και η κορυφαία τιμή στην κατηγορία.

Πρακτικό, πλούσια γκάμα μοτέρ
Το Auris Touring Sports, λέει η Toyota, δεν είναι μόνο ευρύχωρο, αλλά και πρακτικό: Σύστημα αναδίπλωσης καθισμάτων με μια κίνηση Easy-Flat, διπλό πάτο πορτμπαγκάζ, εταζέρα που ανοίγει κλείνει από εμπρός και πίσω, δίχτυ συγκράτησης με ρόλερ, άγκιστρα για σακούλες και πρίζα στο πορτμπαγκάζ, καθώς και ράγες οροφής.

Το Auris Touring Sports θα διατίθεται στην αγορά με τους ίδιους συνδυασμούς κινητήρα/κιβωτίου που διατίθεται και το αδελφό του χάτσμπακ: 1.33 Dual VVT-και 1.6 Valvematic θα είναι τα βενζινοκίνητα, 1.4 και 1.6 D-4D τα ντίζελ και 1.8 VVT-i συν ηλεκτροκινητήρα το HSD. Το τελευταίο θα εκπέμπει CO2 86 g/km, επίδοση που στην Ελλάδα το απαλλάσσει από τέλη κυκλοφορίας. Τα βενζινοκίνητα 1.33 και 1.6 εκπέμπουν 127 και 138 g αντίστοιχα, ενώ το 1.400άρι ντίζελ D-4D 109.
Χωρίς να έχουμε επιβεβαιώσει την πληροφορία, εκτιμούμε ότι το Auris Touring Sports να βρίσκεται στην Ελλάδα τον Μάιο και σε τιμή 1.500-2.000 ευρώ πάνω από το αντίστοιχο χάτσμπακ.

[Πηγή newspress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube