Νέο Peugeot 2008: Όλες οι πληροφορίες στον αέρα πριν από τη Γενεύη

Νέο Peugeot 2008: Όλες οι πληροφορίες στον αέρα πριν από τη Γενεύη

Το μικρό crossover της Peugeot θα έρθει αντιμέτωπο στην αγορά με τα Nissan Juke και Mini Countryman

Η Peugeot δημοσιοποίησε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο μικρό crossover της, το 2008, που θα ντεμπουτάρει τον άλλο μήνα στο σαλόνι της Γενεύης. Ανάμεσα στα σημαντικά στοιχεία του περιλαμβάνονται το χαμηλό βάρος των 1.045 kg, μια σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών «App» και εκπομπές CO2 από 98 g/km.

Με ανταγωνιστές αυτοκίνητα όπως τα Nissan Juke και Mini Countryman, το 2008 σχεδιάστηκε για αστικό περιβάλλον, που όμως θα έχει τη δυνατότητα και για εξορμήσεις εκτός πόλης. Φαινομενικά στηρίζεται στο σουπερμίνι 208, αλλά ποντάρει και στην επιτυχία του μεγαλύτερου 3008, ενσωματώνοντας το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης «Grip Control» του τελευταίου.

Σουπερμίνι plus
Με μήκος 4,16 m και πλάτος 1,74 m, το Peugeot 2008 είναι περίπου 20 πόντους μακρύτερο και πέντε πιο φαρδύ από το 208 στο οποίο βασίζεται. Οι διαστάσεις αυτέ δημιουργούν περισσότερο χώρο από το 208 για πέντε ενήλικους στην καμπίνα και μάλιστα με χώρο για τις αποσκευές 360 lt -1.194 με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Για τον οδηγό προτιμήθηκε ένα μεγαλύτερο τιμόνι από αυτό του 208 για να του τονώσει το αίσθημα της ακρίβειας.
 
Ένα head-up display και μια 7ιντση οθόνη αφής ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό του 2008. Η τελευταία δίνει πρόσβαση στο  Peugeot Connect Apps που είναι 3G και θα δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό, την κυκλοφορία και τα τοπικά κοινωνικά δρώμενα ανά πάσα στιγμή. Το 2008 θα λανσαριστεί αρχικά με 11 apps,  αλλά η Peugeot συν τω χρόνω θα παρουσιάσει ένα app store με πρόσθετο υλικό, όπως social media, e-mail και Wikipedia.

Πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από άλλα μοντέλα της Peugeot έχουν χρησιμοποιηθεί στο 2008. Τα «νύχια» στα πίσω φανάρια, που πρωτοείδαμε στο 508, έκαναν κι εδώ την εμφάνισή τους, ενώ εμφανής είναι και η νέα μάσκα της Peugeot. Τα μπροστινά φώτα σχεδιάστηκαν έτσι για να μοιάζουν με μάτια γάτας.   

Πέντε μοτέρ + 3κύλινδρο τούρμπο
Στο λανσάρισμα, το 2008 θα είναι διαθέσιμο με δύο βενζινοκινητήρες και τρεις ντίζελ. Τα μοτέρ βενζίνης περιλαμβάνουν τον 1.2 VTi με 82 PS και έναν 1.600άρη με 120 PS. Η γκάμα των ντίζελ εκτείνεται από τους 68 έως τους 115 PS. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων στο άμεσο μέλλον θα εμπλουτιστεί με ένα 3κύλινδρο τούρμπο, με 110 ή 130 PS. H Peugeot δηλώνει ότι αυτό το μοτέρ ζυγίζει 12 kg λιγότερο απ’ ό,τι το αντίστοιχο 4κύλινδρο.
Όλα τα Peugeot 2008 θα διαθέτουν έξι αερόσακους, ηλεκτρονική κατανομή του φρεναρίσματος, ESP και αντισπίν. Οι παραγγελίες αναμένεται να ανοίξουν τον Ιούνιο, με τις παραδόσεις να αρχίζουν αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube