Νέο Kia K2 Cross στην Auto Shanghai 2017

Νέο Kia K2 Cross στην Auto Shanghai 2017

H Kia Motors παρουσίασε την εβδομάδα που μας πέρασε στην Auto Shanghai 2017 ένα μικρό crossover, το K2 Cross, που απευθύνεται μόνο στην κινεζική αγορά.

Το πιο καλοπουλημένο Kia δεν είναι το Cerato, αλλά το crossover στο οποίο έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, το KX3, crossover για την κίνα που βασίζεται επίσης στο Rio.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Kia κλιμάκωσε την παρουσία της στην κατηγορία αυτή λανσάροντας το K2 Cross, ένα μικρό crossover με έντονο ευρωπαϊκό άρωμα, άσχετα αν η Kia δεν επιβεβαιώνει για κάτι τέτοιο. Έτσι, υιοθετεί ένα έντονο στιλ SUV, αλλά συνδυασμένο με τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός κλασικού σουπερμίνι.

Η απόσταση του K2 Cross από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 4,5 πόντους σε σχέση με το χάτσμπακ Κ2 (Rio) πάνω στο οποίο βασίζεται, προσφέροντας μια σαφώς πιο εποπτική θέση οδήγησης. Τα 5θυρο αμάξωμα ενισχύεται οπτικά με ράγες οροφής, μια μεταλλικής όψης ενίσχυση στο χείλος του εμπρός σπόιλερ και αντίστοιχη ποδιά πίσω.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε το νέο Kia Rio

Το μεταξόνιο είναι το ίδιο με του K2, στα 2,58 m, αλλά το body-kit αλά crossover προσέθεσε τρεις πόντους σε πλάτος και άλλους τέσσερις σε μήκος (4,09 x 1,75 m).

Όταν θα λανσαριστεί εμπορικά, το προσεχές καλοκαίρι, το K2 Cross θα διατίθεται είτε με 1.400άρη βενζινοκινητήρα με 100 άλογα και 13,5 kgm είτε με 1.600άρη 123 ίππων και 15,4 kgm. Και τα δύο μοτέρ διαθέτουν τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού D-CVVT και θα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή αυτόματο, αγνώστων στοιχείων.

Ουσιαστικά το Kia K2 Cross έρχεται να τεθεί στις αναπτυσσόμενες αγορές απέναντι στο Suzuki S-Cross, καθώς οι πληροφορίες το θέλουν να λανσάρεται και στην ινδική αγορά. Εικάζουμε ότι το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τη βάση για το Kia Stonic, το φημολογούμενο ευρωπαϊκό crossover.

ΔEITE AKOMH Kia Stinger GT: Γκάμα τριών μοτέρ για την Ευρώπη, με ντίζελ [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube