Νέο Jeep Cherokee στη Νέα Υόρκη

Νέο Jeep Cherokee στη Νέα Υόρκη

Η Jeep θα αναβιώσει το όνομα Cherokee στις ΗΠΑ και να αντικαταστήσει το υφιστάμενο στην Ευρώπη με το λανσάρισμα ενός ολοκαίνουργιου SUV, εξελιγμένο σε συνεργασία με τη Fiat.

Στην Αμερική το νέο Cherokee, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το απερχόμενο Liberty, θα διατεθεί προς πώληση το φθινόπωρο, αφού πρώτα ντεμπουτάρει στα Σαλόνια της Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
Η Chrysler εξαναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις τέσσερις φωτογραφίες, καθώς την Παρασκευή το Jalopnik.com ποστάρισε φωτογραφίες του νέου Cherokee, που έδειχναν να είναι πρωτότυπα, μέσα στο εργοστάσιο.

Το νέο Jeep θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Chrysler στο Τολίντο του Οχάιο, όπου η γραμμές παραγωγής έχουν να δουλέψουν από τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες του τελευταίου μήνα, η Chrysler και ο CEO της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε σκοπεύουν να βάλουν το Cherokee σε παραγωγή τον Μάιο.   

Μαρκιόνε πρότζεκτ
Το Jeep αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την ανάταξη της Chrysler, αντιπροσωπεύοντας το δεύτερο μοντέλο που βγαίνει στην παραγωγή υπό την αιγίδα της Fiat. Το πρώτο ήταν το Dodge Dart, η αμερικανική εκδοχή της Alfa Romeo Giulietta, που λανσαρίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Επίσης η επιτάχυνση όλου του προγράμματος παραγωγής της Chrysler, μέρος της οποίας αποτελεί το νέο Cherokee, ενισχύει τη θέση της Fiat έναντι του μελλοντικού δανεισμού της για την πλήρη εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού -σήμερα κατέχει το 58,5%.

Οι πληροφορίες που έδωσε η Chrysler για το νέο Jeep Cherokee 2014 είναι ανούσιες για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς αναλώνονται στο γιατί στοχεύει να αναβιώσει το όνομα Cherokee και τι αντιπροσωπεύει αυτό στην αγορά των μεσαίων SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube