Νέο Ford Focus 2019, στην παραγωγή από τον Ιούνιο

Νέο Ford Focus 2019, στην παραγωγή από τον Ιούνιο

Η τέταρτη γενιά του Focus είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή και με τους τρεις τύπους αμαξώματος: αρχικά σε χάτσμπακ και μπερλίνα, και στη συνέχεια σε SW.

Η πιθανότητα για το νέο Ford Focus 2019 να ντεμπουτάρει στο Σαλόνι της Γενεύης στις 6 Μαρτίου δεν υφίσταται πλέον.

Όπως αναφέρει το Automotive News, εκπρόσωπος του Μπλε Οβάλ δήλωσε ότι το νέο Focus τέταρτης γενιάς θα λανσαριστεί επίσημα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Απρίλιο. Οπότε, τα πιθανότερα μέρη για να συμβεί αυτό είναι είτε η Κολονία είτε το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Saarlouis, αμφότερα στη Γερμανία. Αν και ακούγεται επίσης -και παραδόξως- το Λονδίνο.

Όσον αφορά το σταντ της Ford στη Γενεύη, αυτό θα φιλοξενεί το ανανεωμένο Edge (πιθανότατα και σε 7θέσια διαμόρφωση) και το φρεσκαρισμένο Ka+. Φυσικά εκεί θα βρίσκονται τόσο η ανανεωμένη Mustang όσο και το ανανεωμένο EcoSport που δοκιμάσαμε πρόσφατα στην Ελλάδα. Εκτός από το εσωτερικό του που είναι παρόμοιο με αυτό του Fiesta, να σημειώσουμε ότι το μικρό SUV/crossover της Ford από το τέλος της άνοιξης θα διατίθεται και τετρακίνητο, συνδυασμένο με το νέο μοτέρ ντίζελ 1.5 EcoBlue των 125 PS.



To Focus, με 212.806 πωλήσεις στην Γηραιά Ήπειρο είναι το δεύτερο best-selling μοντέλο για το Μπλε Οβάλ στην Ευρώπη για το 2017. Πρώτο παραμένει το Fiesta με 254.059 αυτοκίνητα, παρά την πτώση της πωλήσεων σχεδόν κατά 15%. Κατά την ίδια λογική τριμαρίσματος με το Fiesta, το Focus θα διατίθεται σε εκδόσεις Active και Vignale, σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί η βάση ενδιαφέροντος της εταιρείας στα κόμπακτ χάτσμπακ.

Το πρόγραμμα λανσαρίσματος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αφορά σε πρώτη φάση, τον Ιούνιο, τα Focus σε χάτσμπακ και μπερλίνες. Η δεύτερη φάση λανσαρίσματος θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο με τα στέισον και την έκδοση Vignale, ενώ σε τρίτη φάση, τον Νοέμβριο, αναμένεται να λανσαριστεί η έκδοση Active.

H Ford έχει κάνει ήδη teasing για το νέο Focus Mk4 έχει με πρωτότυπα «ντυμένα» με πολύχρωμο καμουφλάζ και το χάσταγκ #TimeToFocus, αποκαλύπτοντας ότι το νέο αυτοκίνητο είναι μακρύτερο, πιο φαρδύ και πολύ πιο tech από το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη δημοσίευσή μας με το αυτοκίνητο χωρίς καμουφλάζ. Επιπλέον, βασισμένο πάνω σε μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας C-car αναμένεται να αποδίδει και τα οδηγικά δέοντα, κατά τα ειωθότα της Ford.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η μπερλίνα Focus των αμερικανικών προδιαγραφών, και οσονούπω ανανεωμένη για την αγορά των ΗΠΑ, θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube