FIAT Grande Panda, πού θα κατασκευάζεται;

FIAT Grande Panda, πού θα κατασκευάζεται;

Το νέο FIAT Grande Panda θα κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Ομίλου Stellantis στο Kragujevac της Σερβίας.

FIAT Grande Panda

Την πρώτη απάντηση απέναντι στον κινεζικό ανταγωνισμό ετοιμάζει ο Όμιλος Stellantis, ανακοινώνοντας πως η κατασκευή του ολοκαίνουργιου FIAT Grande Panda θα λάβει χώρα στη Σερβία.

«Ο Όμιλος είναι έτοιμος να παλέψει για τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενάντια στον ισχυρό ανταγωνισμό από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η κινεζική επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά δημιουργεί για εμάς όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις. Είμαστε όμως έτοιμοι για μάχη», δήλωσε ο CEO του Ομίλου, Carlos Tavares.

Το FIAT Grande Panda θα κατασκευάζεται στη Σερβία, στην υπερσύγχρονη μονάδα του Kragujevac

FIAT Grande Panda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυξάνουν τα κέρδη τους στην Ευρώπη;

H πρώτη επίθεση αυτής της… μάχης φαίνεται πως θα ξεκινήσει από τη Σερβία. Στην πόλη Kragujevac, την τέταρτη μεγαλύτερη της χώρας, ο Όμιλος Stellantis έθεσε σε λειτουργία μια υπερσύγχρονη μονάδα, εξοπλισμένη με όλες τις σύγχρονες και «πράσινες» τεχνολογίας, θέλοντας να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα.

Η συνολική επένδυση του Ομίλου και της σερβικής κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη μονάδα πλησιάζει τα 190 εκατομμύρια ευρώ, με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Aleksandar Vučić να στέκεται στη σημασία του έργου τόσο για τη χώρα, τονίζοντας πως η Σερβία είναι η μόνη χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια που διαθέτει εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην προηγμένη αυτή μονάδα λοιπόν θα παράγεται για αρχή το FIAT Grande Panda, ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα για την ιταλική φίρμα που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τόσο ως φουλ ηλεκτρικό όσο και ως υβριδικό.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube