Nέο ευρωπαϊκό Honda CR-V με υβριδική τεχνολογία

Nέο ευρωπαϊκό Honda CR-V με υβριδική τεχνολογία

Το ολοκαίνουργιο Honda CR-V κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ, αλλά μόλις αποκαλύφθηκε το μοντέλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Honda CR-V. Και αν νομίζετε ότι η εμφάνισή του είναι οικεία, έχετε δίκιο - το μοντέλο πωλείται στην Αμερική εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ωστόσο, αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του ευρωπαϊκού μοντέλου που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε το φθινόπωρο. Το νέο Honda CR-V λοιπόν θα διατίθεται και σε μια νέα υβριδική επιλογή συστήματος κίνησης και επτά θέσεις για πρώτη φορά -αλλά μόνο στην περίπτωση που το επιλέξετε βενζινοκίνητο.

Η Honda αποκαλεί το νέο υβριδικό σύστημα Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) και συνίσταται από ένα δίλιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Αντί να περνά την ισχύ του μέσα από ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα i-MMD χρησιμοποιεί κιβώτιο μίας σχέσης για να μειώσει το κόστος, το βάρος και την πολυπλοκότητα. Έτσι οι οδηγοί, με το i-MMD να διαχειρίζεται το σύστημα κίνησης, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αλλάζουν μεταξύ των τριών ρυθμίσεων οδήγησης -EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive. Για το παραπάνω υβριδικό σύστημα, η Honda ισχυρίζεται ότι το επίπεδο κατανάλωσής του είναι σχεδόν σε επίπεδο ντίζελ.



Την γκάμα του νέου CR-V συμπληρώνει ο βενζινοκινητήρας 1.5 VTEC turbo που γνωρίζουμε από το Civic. Θα συνδυάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με αυτόματο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Και οι δύο εκδόσεις του νέου ιαπωνικού SUV θα είναι στάνταρ προσθιοκίνητες, αλλά επί παραγγελία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν και την τετρακίνητη οψιόν.

Η καμπίνα ενσωματώνει επίσης μπόλικη τεχνολογία και σχεδιασμό από το πρόσφατο Civic. Μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη επτά ιντσών βρίσκεται πάνω από απλουστευμένα χειριστήρια. Η Honda λέει επίσης ότι επειδή το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει, το νέο CR-V είναι τώρα πιο πρακτικό από πριν, ενώ η προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων είναι κρυμμένη κάτω από το πάτωμα της πορτμπαγκάζ.



Η τιμή του νέου Honda CR-V αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένης και της αύξησης του μεγέθους του μοντέλου σε σχέση με τον προκάτοχό του. Οι παραδόσεις στην Ευρώπη για το βενζινοκίνητο CR-V θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ το υβριδικό θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube