Nέο DeLorean τον Αύγουστο στο Pebble Beach

Nέο DeLorean τον Αύγουστο στο Pebble Beach

Στις 18 Αυγούστου, η DeLorean θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στο διάσημο Pebble Beach Concours d’Élegance. Στο μεταξύ, ο κατασκευαστής μας δείχνει μια εικόνα-teaser του πνευματικού διαδόχου του DMC-12.

DeLorean

Το DeLorean DMC-12 απέκτησε θρυλική θέση στο αυτοκινητικό στερέωμα περισσότερο χάρη στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κινηματογραφική τριλογία Back to the Future παρά για την αξία του ως αυτοκινήτου. Έγραψε επίσης Ιστορία ως το μοναδικό μοντέλο του Ιρλανδοαμερικανού κατασκευαστή. Και είχε μια ταραχώδη ύπαρξη και πορεία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ωστόσο, το εμβληματικό DMC-12 θα έχει έναν πνευματικό διάδοχο, το όνομα του οποίου δεν θα αποκαλυφθεί μέχρι να σηκωθεί η αυλαία για το πρωτότυπο στο διάσημο Pebble Beach Concours d’Élegance στις 18 Αυγούστου στην California. Η ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας μας έχει ήδη προετοιμάσει ότι, όπως και ο προκάτοχός του, θα έχει αρθρωτές πόρτες στην οροφή, όπως βλέπουμε και στην εικόνα-teaser.

DeLorean

Αυτή η εικόνα μας λέει επίσης ότι το νέο μοντέλο δεν θα είναι μια ρετρό ερμηνεία του αρχικού DMC-12, αν και οι αναφορές δεν θα απουσιάζουν, όπως οι μαύρες περσίδες πάνω από το πίσω κρύσταλλο. Το σχέδιο προέρχεται από την ιταλική εταιρεία ItalDesign-Giugiaro, η οποία αποτελεί επίσης έναν σύνδεσμο με το παρελθόν. Άλλωστε το DMC-12 της εποχής είχε σχεδιαστεί από τη γραφίδα του μεγάλου μάγιστρου-στιλίστα Giorgetto Giugiaro.

H DeLorean διευθύνεται από τον Joost de Vries, πρώην στέλεχος της κινεζικής Karma που κατασκευάζει βενζινοκίνητα και υβριδικά με βάση την IP που αγοράστηκε από τη χρεοκοπημένη Fisker Automotive.

Αλλά παρόλο που το DMC-12 ήταν ανεπαρκές με τον προβληματικό κινητήρα PRV6, ο διάδοχός του υπόσχεται να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο του 21ου αιώνα. Που σημαίνει ότι την κίνησή του θα αναλάβει αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του οποίου όμως οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι ακόμα άγνωστες. Οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι τις 18 Αυγούστου, για να δούμε το νέο DeLorean στο προσκήνιο και να μάθουμε τα πάντα για το τεχνικό φύλλο του.

DeLorean

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube