Νέο Audi A3 σεντάν από εφέτος

Νέο Audi A3 σεντάν από εφέτος

Ένα νέο 4θυρο Audi θα λανσαριστεί και στην Ελλάδα αργότερα μέσα στο 2013, διευρύνοντας την γκάμα του νέου Α3 και θα έρθει αντιμέτωπο στις αγορές με τη νέα Mercedes-Benz CLA

Το πρώτο Αudi A3 σεντάν θα λανσαριστεί και στην Ελλάδα αργότερα μέσα στο 2013 και αφού κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, τον Απρίλιο. Η Κίνα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αγορά γι’ αυτό το νέο Audi.

Στην Ευρώπη το νέο Audi A3 σεντάν εκτιμάται ότι δεν θα έχει ανάλογα επιτυχημένη πορεία, καθώς είναι γνωστή η προτίμηση των Ευρωπαίων στα 5θυρα αυτοκίνητα και γενικότερα στα χάτσμπακ. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το νέο Audi A3 σεντάν θα ανταγωνίζεται ευθέως την επίσης 4θυρη νέα Mercedes-Benz CLA.
Η προσθήκη ενός σπορ 4θυρου S3 δεν είναι απίθανη μέσα στο 2014, καθώς η πολυδιαμορφώσιμη νέα πλατφόρμα MQB στην οποία θα βασίζεται ήδη έχει υποδεχτεί τα μηχανικά μέρη του 3/5θυρου S3. Από την άλλη διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά την εμπορικότητα ενός τέτοιου Α3, καθώς τα σπορ σεντάν καταλαμβάνουν πολύ μικρό μερίδιο στην Ευρώπη.

Το σεντάν Α3 έρχεται την γκάμα του premium χάτσμπακ της Audi που ήδη διαθέτει στις τάξεις της το 3θυρο Α3 και το 5θυρο Α3 Sportback. Στη συνέχεια θα έχουμε το εμπορικό λανσάρισμα του Α3 Cabriolet, του οποίου η παγκόσμια πρεμιέρα αναμένεται στο σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube