Νέα Alfa Romeo 4C: Στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες [video]

Νέα Alfa Romeo 4C: Στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες [video]

Η νέα Alfa Romeo αποκάλυψε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για την 4C, μεταξύ των οποίων και ότι ζυγίζει μόλις 895 kg.

Η νέα Alfa Romeo 4C έχει βάρος μόλις 895 kg, τιμή αντίστοιχη ενός αυτοκινήτου πόλης, π.χ. ενός VW up!, και περίπου 400 kg ελαφρύτερη απ’ ό,τι ζυγίζει η άμεση αντίπαλός της Porsche Cayman S. Το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος είναι και αυτό που εξηγεί πώς η Alfa Romeo 4C αντιπαρατίθεται στις επιδόσεις με την Porsche Cayman S, παρά το μικρό 1.750άρι μοτέρ τούρμπο με τους 240 PS. Η Alfa Romeo δηλώνει για την επιτάχυνση 0-100 km/h 4,5” –τέσσερα δέκατα ταχύτερα από την Porsche Cayman S που σημειωτέον φορά το διπλόδισκο σασμάν PDK.

Η 4C είναι τόσο ελαφριά διότι οι μηχανικοί της Alfa Romeo αποδύθηκαν σε ένα τιτάνιο αγώνα να κόψουν βάρος απ’ όπου ήταν δυνατόν. Έτσι χρησιμοποιούν σασί μονοκόκ από ίνες άνθρακα που ζυγίζει μόλις 65 kg, υβριδικά φρένα που «έκοψαν» δύο κιλά από κάθε δισκόπλακα, κρύσταλλα στα παράθυρα 10% λεπτότερα από το σύνηθες, και προφυλακτήρες και φτερά από ειδικό πολυμερές υλικό.

Το αμάξωμα της Alfa Romeo 4C κατασκευάζεται από ένα υλικό που ονομάζεται Sheet Moulding Compound, ένα συνθετικό υλικό που είναι 20% πιο ελαφρύ από το αντίστοιχο ατσάλινο. Το Sheet Moulding Compound είναι επίσης ανθεκτικό στην οξείδωση και καλό ηχομονωτικό υλικό, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα κύλισης.

Όπως κάνει και η McLaren με την MP4-12C, κάθε 4C θα δοκιμάζεται για 40 km, πριν παραδοθεί στον αγοραστή, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε.

Η Alfa Romeo θα κατασκευάζει μέχρι 3.500 4C ετησίως, με τις 1.000 από αυτές να προορίζονται για την Ευρώπη. Οι παραδόσεις υπολογίζονται να αρχίσουν στο τέλος του Σεπτεμβρίου και με τιμή που δεν είναι ακόμη γνωστή για όλη την γκάμα, παρά μόνο για την ειδική έκδοση Launch Edition που στην Ελλάδα θα κοστίζει περίπου €75.000.

Η νέα Alfa Romeo 4C θα ντεμπουτάρει επίσημα στο Goodwood Festival of Speed, 12-14 Ιουλίου, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις παρέα με τον προπάτορά της, την Alfa Romeo 33 Stradale.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube