Μια Jaguar I-Pace SVR υπό εξέταση

Μια Jaguar I-Pace SVR υπό εξέταση

Η Jaguar εξετάζει την παραγωγής μιας hot ηλεκτρικής έκδοσης, όπως και άλλες I-Pace πιο πολυτελείς και πιο σκληροτράχηλες.

Ένα μοντέλο SVR για την Jaguar I-Pace βρίσκεται υπό αξιολόγηση, καθώς η φίρμα επιδιώκει να διατηρήσει το πλεονέκτημα, λανσάροντας ένα ηλεκτρικό SUV πριν από όλους τους ανταγωνιστές της.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Jaguar ξεκίνησε με την F-Pace SVR, αλλά οι επιτελείς της εταιρείας παραδέχτηκαν ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης βρίσκεται τώρα υπό εξέταση.

Ο Hanno Kirner, εκτελεστικός διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής της JLR, και επικεφαλής του τμήματος Special Operations Vehicle (SVO), δήλωσε: «Δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτα, αλλά έχουμε αρχίσει να αξιολογούμε τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα ηλεκτρικό SVR και πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αυθεντικά μοντέλα SVR χρησιμοποιώντας την τεχνολογία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα Jaguar F-Pace SVR με 550 PS [video]

«Η I-Pace έχει ανώτερο επίπεδο ταχύτητας, θα μπορούσαμε να πούμε, και υπάρχουν τεχνικές προσθήκες που θα μπορούσαν να κάνουν διάφορα πρότζεκτ ενδιαφέροντα για το SVO. Αυτό περιλαμβάνει γρήγορες εκδόσεις SVR, αλλά και ίσως υπέρ-πολυτελή μοντέλα SVA ή off-road μοντέλα SVX».

Η Jaguar άρχισε να ενδιαφέρεται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων όταν επιβεβαίωσε ότι μια αγωνιστική έκδοση της I-Pace (αυτή της φωτογραφίας) θα έτρεχε σε αγώνες ενιαίου τύπου, υποστηρικτικούς στη Formula E.

Ο Wayne Burgess, επικεφαλής σχεδιασμού για τα μοντέλα SVR της Jaguar, υπαινίχτηκε ότι το τμήμα SVO θα μπορούσε επίσης να φτιάξει επίσης περισσότερα SUV υψηλής απόδοσης που θα ακολουθήσουν τη ολόφρεσκια F-Pace SVR. Παρόλο που ο Burgess αρνήθηκε να σχολιάσει, η E-Pace SVR φαίνεται να είναι πιο πίσω στη γραμμή ανάπτυξης από την I-Pace SVR. Και είναι πιθανό ότι ένα από το τρίο των SUV που θα κατασκευαστεί από τη φίρμα να μπορούσε να ενισχυθεί παραπάνω με ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής «πρότζεκτ», στο πνεύμα της F-type Project 7 και της επερχόμενης XE SV Project 8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ H Jaguar XE SV Project 8 είναι το ταχύτερο τετράπορτο στο Ring [video]

«Έχουμε αποδείξει ότι η Jaguar μπορεί να φτιάξει αξιόπιστα SUV, γι’ αυτό δεν βλέπω γιατί δεν θα κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο Burgess. «Υποψιάζομαι ότι υπάρχουν πελάτες για τέτοια αυτοκίνητα -απλώς δείτε πόσο δημοφιλές είναι το Range Rover Sport SVR. Ένα αυτοκίνητο που δείχνει τι θα μπορούσε να γίνει και ο συνδυασμός απόδοσης και πρακτικότητας έχει σαφώς λόγο ύπαρξης».

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube