Με τα σήματα της Ford το ηλεκτρικό αδελφάκι του Volkswagen ID.4

Με τα σήματα της Ford το ηλεκτρικό αδελφάκι του Volkswagen ID.4

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford θα έχει σχεδιαστικά στοιχεία από τα αμερικανικά μοντέλα της φίρμας και μηχανικά μέρη Volkswagen.

Ο πρώτος καρπός συνεργασίας μεταξύ Ford και Volkswagen στα επιβατικά οχήματα θα ξεκινήσει με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιαστεί το 2022 με τα σήματα της Ford και θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Mustang Mach-E.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV με πλατφόρμα Volkswagen Group

Το επερχόμενο SUV θα είναι το πρώτο Ford που θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και θα μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά του μέρη με το ID.4. Αυτό σημαίνει πως θα έχει ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 149 / 170 / 204 PS και μπαταρίες χωρητικότητας 52 / 77 kWh. Ακούγεται επίσης πως οι ισχυρότερες τετρακίνητες εκδόσεις με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ισχύ έως 300 PS δεν θα φορέσουν τα εμβλήματα ST ή RS της Ford Performance αλλά θα ονομάζονται GT.

Σχεδιαστικά, το SUV της Ford θα έχει αεροδυναμική σιλουέτα δύο όγκων με έμφαση στην πρακτικότητα που θα θυμίζει το συγγενικό ID.4. Σύμφωνα με τον Stuart Rowley, υπευθυνο σχεδιασμό της Ford Ευρώπης, τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα χρησιμοποιούν σχεδιαστικά στοιχεία από την αμερικανική παράδοση της φίρμας με σκοπό να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό. Από την άλλη πλευρά, το εσωτερικό είναι πιθανό να ακολουθεί τη γραμμή που εισήγαγε το Ford Evos για την κινεζική αγορά, με τεράστια οθόνη στο ταμπλό και infotainment με βάση το Android.

Ford Evos

Η πρεμιέρα θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2022 ενώ το εμπορικό ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για το 2023. Το νέο ηλεκτρικό SUV θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία (Γερμανία) που είναι έτοιμο για την εποχή της ηλεκτροκίνησης μετά από επένδυση ύψους $1 δισ. Εκεί παράγεται και το σημερινό Ford Fiesta το οποίο θα ολοκληρώσει την εμπορική του πορεία το 2024 ή το 2025. Στόχος της Ford είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της ευρωπαικής γκάμας της μέχρι το 2030.

Αντίστοιχα, η Ford θα κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα για την Volkswagen, όπως το επόμενο Volkswagen Amarok που θα μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με την επερχόμενη νέα γενιά του Ford Ranger.

*Η κεντρική εικόνα του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη και μας δείχνει μια υποθετική μορφή που θα μπορούσε να έχει το νέο μοντέλο της Ford. Η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιεύσει επίσημες φωτογραφίες ή σκίτσα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube