LA Auto Show 2017: H Corvette ZR1 Convertible ήταν εκεί

LA Auto Show 2017: H Corvette ZR1 Convertible ήταν εκεί

Νέο set-up στην εξάτμιση για ανεμπόδιστη ροή των καυσαερίων του 6,2λιτρου κομπρεσοράτου LT5 V8 εγγυάται σπουδαία εμπειρία και με την οροφή ανοιχτή.

Η νέα Corvette ZR1 Convertible αποκαλύφθηκε στο Los Angeles Auto Show, κινούμενη από το ίδιο κομπρεσοράτο μοτέρ με την κουπέ ZR1

Πρόκειται για έναν LT5 V8, 6,2 λιτρων, με ψεκασμό dual fuel, μέγιστη ισχύ 765 PS στις 6.300 rpm και μέγιστη ροπή 98,8 kgm στις 4.400 rpm. Συνδυάζεται δε στάνταρ με χειροκίνητο 7άρι σασμάν, ή, προαιρετικά, με 8άρι αυτόματο με paddle-shift που αποτελεί πρεμιέρα πάνω σε μια ZR1. Η μέγιστη ταχύτητα ανακοινώνεται στα 341 km/h με το αεροδυναμικό set-up «Low Wing» που ενισχύει τη δυνατότητα της νέας Corvette ZR1 να πετύχει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, κατεβάζοντας την κάθετη αεροδυναμική πίεση στο 70% της στάνταρ Z06.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το «Performance Package» που περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο σπλίτερ εμπρός, λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2, πιο σκληρές αντιστρεπτικές, αναπρογραμματισμένο Magnetic Ride Control και αεροδυναμική οψιόν «High Wing» που μαζί με το σπλίτερ ανεβάζουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση στα 430 kg. Το πακέτο ενδείκνυται για επιδόσεις στην πίστα που λίγο μάλλον ενδιαφέρουν όποιον επιλέξει ένα open top, έστω και με 765 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στόχος κάτω από 7’ στο ’Ring για τη Chevy Corvette ZR1 [videos]

Η Corvette ZR1, όπως λέει η Chevy, με το αλουμινένιο σασί της δεν χρειάστηκε ως Convertible ουσιαστική και εκ νέου ανασχεδίαση από την κουπέ. Οπότε, η «πρόκληση» του να βολέψεις την αναδιπλούμενη κουκούλα και να ανατοποθετήσεις της βάσεις στις ζώνες ασφαλείας ήταν σχετικά εύκολη δουλειά. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι η νέα δομή για την οροφή προσθέτει στο αυτοκίνητο 27 παραπάνω κιλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία μια σπάνια Chevrolet Corvette C1

Η εξάτμιση της ZR1 Convertible διαθέτει τέσσερις ρυθμίσεις, με τη μία από αυτές να λέγεται ότι βάζει το αυτοκίνητο σε θέση να αμφισβητήσει το πιο «εύηχο» αυτοκίνητο του κόσμου. Δεν ξέρουμε ποιο είναι αυτό, αλλά για να το λένε για την Corvette κάτι θα ξέρουν. Οι τέσσερις ρυθμίσεις λοιπόν είναι οι «Stealth» που είναι η πιο ήσυχη ακόμη και από τη στάνταρ Z06, «Tour» «Sport» και «Track» που είναι σημαντικά πιο δυνατή από τη στάνταρ. Όταν επιλέγεις το «Track», μια παθητική βαλβίδα με ελατήριο κλείνει για να επιτρέψει σχεδόν ανεμπόδιστη ροή καυσαερίων.

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Chevrolet Corvette C3 1968-1971
 

Η νέα Corvette ZR1 Convertible θα ξεκινά στην Αμερική από $123.995 όταν θα βγει στις εκθέσεις την άνοιξη του 2018, ελάχιστα ακριβότερη από την κουπέ που κοστίζει $119.995. Δυστυχώς με τη Chevrolet να απέχει από την Ευρώπη, ελπίζουμε να δούμε το αυτοκίνητο μέσω κάποιας ανεξάρτητης εισαγωγής. Είτε, βρε αδερφέ, θα πεταχτούμε μέχρι τα States να την οδηγήσουμε. Όλο Maranello, Maranello… Μπαφιάσαμε πια!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube