Επιτέλους! Αυτή είναι η Rolls-Royce Wraith Luminary Collection

Επιτέλους! Αυτή είναι η Rolls-Royce Wraith Luminary Collection

Ουρανός με διάττοντες αστέρες και φωτιζόμενα δρύινα πάνελ θα κοσμούν τα 55 κομμάτια αυτής της Rolls.

Η Rolls-Royce θα δημιουργήσει 55 κομμάτια βασισμένα πάνω στη Wraith που συνθέτουν τη σειρά «Luminary Collection».

Η εξατομικευμένη λίστα εξοπλισμού, μοναδική για κάθε κομμάτι, ως μόνο κοινό σημείο θα έχει το νέο έναστρο «ουρανό» της φίρμας του Goodwood.

Βασιζόμενος στον υπάρχοντα ουρανό που διαθέτει ήδη στη λίστα της η Rolls-Royce, ο φωτισμός με διάττοντες αστέρες μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι 1.340 οπτικές ίνες φωτίζουν οκτώ τέτοιους διάττοντες αστέρες με τυχαία σειρά.

Τα αστέρια αυτά συνθέτουν την μία πλευρά του φωτισμού της καμπίνας, με την άλλη να προέρχεται από τις φωτιζόμενες ξύλινες επιφάνειες, στοιχείο που για πρώτη φορά εμφανίζεται σε ένα μοντέλο της Rolls ειδικότερα και σε αυτοκίνητο γενικά. Το ξύλο από βασιλική δρυ προέρχεται από την Τσεχία και επιλέγεται βάσει του βάθους του χρώματός και της πυκνότητας του ξύλου.



Χειροποίητο ύφασμα από ανοξείδωτο χάλυβα (!), το οποίο είναι εξαιρετικά φίνο, πάχους μόλις  0,08 mm –αυτό αν δεν το δούμε δεν το πιστεύουμε! Πώς κάποιος πλέκει 80 μικρά στο χέρι;- ντύνει το τούνελ μετάδοσης και τις επενδύσεις στις πόρτες, ενώ τα καθίσματα είναι ντυμένα σε σκούρο και ανθρακί δέρμα. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν χρώμα δέρματος Seashell, σαν να λέμε «οστρακί», στο πίσω μέρος, αν το προτιμούν.

Το χρώμα του αυτοκινήτου λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από το φως του πρωινού. Ονομάζεται Sunburst Grey, μια απόχρωση που χαρακτηρίζεται χάλκινους τόνους και που γίνονται ορατοί όταν έρχονται αντιμέτωποι με το φως για να μιμούνται τον τόνο του ουρανού κατά την ανατολή του ηλίου.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από το στάνταρ μοντέλο, με το 12κύλινδρο μοτέρ των 6,6 λίτρων να αποδίδει 632 άλογα και να συνδυάζεται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο.



Ο Torsten Müller-Ötvös, διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce δήλωσε: «Η Wraith Luminary προέρχεται άμεσα από τη σύγχρονη Rolls-Royce μας -προοδευτική και αθόρυβη. Η κορωνίδα στη χειροποίητη πολυτέλεια. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που επιβραβεύει ανθρώπους με όραμα που αναδεικνύονται αντίστοιχα στον τομέα τους».

Με μόλις 55 αυτοκίνητα να προορίζονται για παραγωγή, η τιμή της Wraith Luminary αναμένεται να είναι πολύ παραπάνω από τις £240.768 μιας στάνταρ Wraith. Και κατά τα ειωθότα της εταιρείας δε, οι μοναδικές προδιαγραφές για κάθε έκδοση προφανώς επιβεβαιώνει πως κανένα αυτοκίνητο δεν θα κοστίζει τα ίδια χρήματα με ένα άλλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube