Επίσημο: Νέο Audi A5 & S5 Cabriolet 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Audi A5 & S5 Cabriolet 2017 [video]

Παρουσιάστηκε επίσημα στο web το νέο Audi A5 Cabriolet 2017 που θα ντεμπουτάρει σε πραγματικό μέταλλο στο Los Angeles Auto Show 2016, στις 17 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη γενιά του νέου Α5 Cabriolet της Audi θα κάνει την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της στο LA Auto Show στις 17 Νοεμβρίου, αλλά η γερμανική εταιρεία μας έδωσε ήδη μια πρώτη γεύση του μοντέλου με το οποίο θα αντιπαρατεθεί στην αγορά με τα καμπριολέ BMW 4 Series και Mercedes-Benz C-Class.

Το νέο A5 Cabriolet 2017 που ολοκληρώνει την γκάμα του A5 ύστερα από την παρουσίαση των δίπορτου Coupé και του 5θυρου Sportback υιοθετεί την ίδια κομψή, οικεία πλέον, σιλουέτα των αδελφών μοντέλων Α5. Η υφασμάτινη μαλακή οροφή του διαθέτει πλέον ένα νέο μηχανισμό που περιορίζεται στο πάτημα ενός κουμπιού για το χειρισμό της και χρειάζεται 15” για να ανοίξει και 18” για να κλίσει σε ταχύτητα μέχρι 50 km/h.

Όπως όλα τα Α5, έτσι και το Cabriolet στηρίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo, με την Audi να υποστηρίζει ότι η δική της πρόταση διαθέτει την πιο άκαμπτη αρχιτεκτονική στην κλάση του, αλλά και την πιο ελαφριά στην κατηγορία με εξοικονόμηση βάρους 40 kg έναντι του απελθόντος μοντέλου. Για να πάρετε μια τάξη μεγέθους, το προσθιοκίνητο A5 Cabriolet 2.0 TDI 190 PS ζυγίζει σύμφωνα με το εργοστάσιο 1.690 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi A5 Coupé

Με μήκος 4,67 m, το νέο A5 Cabriolet είναι σχεδόν πέντε πόντους μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Μεγαλύτερο κατά 1,4 πόντους είναι και το μεταξόνιο που πλέον έφτασε τα 2,77 m. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις σε συνδυασμό με την πιο συμπαγή σχεδίαση των καθισμάτων αύξησε, κατά πώς λέει η Audi, τον αέρα για τα γόνατα των πίσω κατά 1,8 πόντους, οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν μεγαλύτερο διαθέσιμο πλάτος κατά 2,6 πόντους, ενώ 60 επιπλέον λίτρα αυξήθηκε η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, φτάνοντας έτσι τα 380.

Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 50:50, ενώ όλα τα Cabriolet της γκάμας διαθέτουν στάνταρ αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκάζ με το σύστημα του περάσματος του ποδιού να διατίθεται στα έξτρα. Προφανώς, όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού που συναντάμε στα υπόλοιπα Α5 υπάρχουν κι εδώ, περιλαμβανομένης μιας έξτρα 12,3ιντσης οθόνης που αντικαθιστά το κλασικό καντράν. Νέα προσθήκη αποτελούν τα μικρόφωνα στη ζώνη ασφαλείας οδηγού και συνοδηγού που κατά την Audi εγγυώνται την ενίσχυση της ποιότητας της φωνής τους όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi S5 Coupé

Κάτω από το καπό, στο νέο A5 Cabriolet, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει από την ίδια γκάμα μοτέρ που κινεί και τα άλλα δύο μοντέλα του A5: 2.0 TFSI με 252 PS, 2.0 TDI με 190 PS και 3.0 TDI V6 με 218 PS. Στην έκδοση S5 Cabriolet ο κινητήρας είναι ο 3.0 TFSI V6 με τους 354 PS και τα 0-100 km/h σε 5,1”. Αργότερα στην γκάμα των κινητήρων θα προστεθεί ένα βενζινοκινητήρας 2.0 TFSI με 190 PS και ένας ντίζελ 3.0 TDI V6 με 286 PS.

Η επιλογή στη μετάδοση έχει να κάνει με τα μοντέλα της γκάμας, με τα διαθέσιμα σασμάν να είναι τρία: 6άρι χειροκίνητο, 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic και 8άρι αυτόματο τύπου Tiptronic. Όσον αφορά την κίνηση, εξαιρουμένου του S5 και του 3λιτρου ντίζελ των 286 ίππων που είναι τετρακίνητα quattro, όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας διατίθενται στάνταρ προσθιοκίνητα και προαιρετικά quattro.

H Audi αναφέρει ότι σε σύγκριση με το απελθέν μοντέλο, οι κινητήρες προσφέρουν 17% περισσότερη ισχύ και 22% μικρότερη κατανάλωση.

Οι πωλήσεις του νέου Audi Α5 Cabriolet αναμένεται να ξεκινήσουν σε επίπεδο παραγγελίας την άνοιξη του 2017 με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται πριν από το καλοκαίρι.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube