Συλλεκτικό GR Yaris για τα 51 χρόνια από την πρώτη νίκη στα Ράλι

Συλλεκτικό GR Yaris για τα 51 χρόνια από την πρώτη νίκη στα Ράλι

Η εμφάνιση του επετειακού GR Yaris είναι εμπνευσμένη από το κλασικό αγωνιστικό Corolla 1600 Coupé που σημείωσε την πρώτη νίκη της Toyota στο WRC το 1973.

GR Yaris

Η Toyota γιορτάζει τα 51 χρόνια από την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα Ράλι με μια νέα περιορισμένη έκδοση. Με «όνομα σιδηρόδρομο», το GR Yaris TGR Italy Limited Edition θα παραχθεί σε 51 μόλις μονάδες, αποκλειστικά για την Ιταλία. Το ιαπωνικό χάτσμπακ με τα νοσταλγικά χρώματα και τις χρυσές ζάντες θα κοστίζει €67.500. 

Η Toyota παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του GR Yaris, με περιορισμένη παραγωγή 51 μονάδων, όσα και τα χρόνια που απέχουν από την πρώτη νίκη της στους αγωνιστικούς τάπητες των ράλι. Το TGR Italy Limited Edition διακρίνεται από τα κόκκινα αυτοκόλλητα στο λευκό αμάξωμα, εμπνευσμένα από την κλασική Corolla 1600 Coupé, που σημείωσε την πρώτη νίκη της Toyota στο Ράλι Press On Regardless του 1973 στο Μίσιγκαν.

51 χρόνια μετά, 51 συλλεκτικά GR Yaris θα κατακλύσουν τους ιταλικούς δρόμους

GR Yaris

Μια άλλη μοναδική πινελιά στο αμάξωμα είναι το έμβλημα TGR Italy. Ένα παρόμοιο σήμα κοσμεί την καμπίνα και φέρει τον αριθμό παραγωγής κάθε μονάδας. Το GR Yaris φοράει ζάντες 18 ιντσών σε Heritage Gold, τυλιγμένες με ημί-σλικ ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris φοράει τα αυτοκόλλητα της Celica του 1993

Ο βασικός εξοπλισμός περιέχει το Tech Package, το οποίο περιλαμβάνει αισθητήρες στάθμευσης, ειδοποίηση τυφλού σημείου κι αυτόματη πέδηση στην οπίσθια κυκλοφορία.

GR Yaris

Δεν υπάρχουν αλλαγές στον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα των 1,5 lt, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm. Το TGR Italy Limited Edition διατίθεται αποκλειστικά με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στέλνοντας τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Θυμίζουμε ότι στις υπόλοιπες αγορές υπάρχει επιλογή και χειροκίνητης μετάδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυστραλοί λένε ότι έβγαλαν 1.000 ίππους από το GR Yaris

Το GR Yaris TGR Italy Limited Edition θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στον ιταλικό ιστότοπο της Toyota από τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι παραδόσεις για κάθε μία από τις 51 μονάδες αναμένονται μέχρι το τέλος του 2024.

GR Yaris

Η προπαραγγελία απαιτεί κατάθεση €2.500 κι ο τυχερός ιδιοκτήτης εξασφαλίζει οδήγηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου, συλλεκτική κουκούλα και ρούχα της Gazoo Racing. Αν τα €67.500 φαντάζουν πολλά, είναι ψίχουλα μπροστά στα €110.000 που κοστίζει το GR Yaris στη Γαλλία

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube