Η υβριδική Bentley Flying Spur του 2025 θα έχει 782 ίππους [video]

Η υβριδική Bentley Flying Spur του 2025 θα έχει 782 ίππους [video]

Οικολογία, γκάζια κι αλητεία. Η νέα Bentley Flying Spur ισορροπεί με χάρη ανάμεσα σε αντικρουόμενες αξίες.

Bentley Flying Spur

Η νέα Bentley Flying Spur θα αποκαλυφθεί με δόξα και τιμή την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη στις 10 Σεπτεμβρίου. Θα χρησιμοποιεί το ίδιο υβριδικό σύστημα «Ultra Performance» που έκανε το ντεμπούτο του στη νέα Continental GT Speed.

Συνδυάζοντας έναν V8 κινητήρα 4,0 lt με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, θα αποδίδει 782 ίππους και 1.000 Nm, που θα φτάνουν και στους τέσσερις τροχούς. Σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τους 544 ίππους, που είχε η προηγούμενη υβριδική Bentley Flying Spur με τον — πλέον συνταξιοδοτημένο — W12 κινητήρα.

Με σχεδόν 240 επιπλέον ίππους κι επιδόσεις σοκ, η βρετανική λιμουζίνα μπορεί να μετατραπεί σε ένα τεράστιο dragster πολυτελείας

Bentley Flying Spur

Η Bentley δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις ακριβείς επιδόσεις της μπερλίνας. Θυμίζουμε ότι η κουπέ Continental GT Speed φτάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,2 και δεν σταματά να επιταχύνει πριν αγγίξει τα 335 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέα Bentley Continental GT, αντικαθιστά τον W12 με PHEV V8

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα αναμένεται να ενσωματωθεί και στην επόμενη Bentayga. Αναμένεται να χαρίζει στη νέα Flying Spur πρωτόγνωρη οικονομία κι οικολογική προσέγγιση. Η προηγούμενη γενιά με τον W12 των 6,0 lt παρείχε ηλεκτρική ενέργεια για 40 μόλις km, με το νούμερο πλέον να έχει αυξηθεί στα 72.

Η συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 500 μίλια (805 km) κι εκπέμπει λιγότερο από 40 g/km CO2. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα των 25,9 kWh με την Continental GT Speed​​. Εκεί που η προηγούμενη είχε μόλις 14,1 kWh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα €700.000 έπιασε σε δημοπρασία μια Bentley Flying Spur First Edition, ποσό που προσφέρθηκε στο Ίδρυμα του Elton John για την καταπολέμηση του AIDS

Η Bentley αποκαλεί το νέο της καμάρι «4θυρο υπεραυτοκίνητο» και δηλώνει ότι είναι «το πιο ισχυρό, δυναμικό και αποτελεσματικό » σεντάν που έχει κατασκευάσει ποτέ στην 105χρονη Ιστορία της. Χαρακτηριστικό της προσέγγισης που έχουν οι Βρετανοί είναι το βίντεο που δημοσιοποίησαν. Το οποίο δείχνει την πολυτελή μπερλίνα σε άσεμνες υπερστροφικές πόζες. Με σαφή σημειολογία ότι θα δεν παραγκωνίζει τις οδηγικές αξίες της μάρκας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube