Φήμη για 7θέσια διάταξη με μπαταρία τέρας στο Model Y Juniper

Φήμη για 7θέσια διάταξη με μπαταρία τέρας στο Model Y Juniper

Με τρίτη σειρά καθισμάτων, το νέο Model Y θα αποκτήσει ένα ακόμα πλεονέκτημα στο να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή.

Model Y

Το Tesla Model Y σημείωσε μια πρωτοφανή επιτυχία, όταν το 2023 σκαρφάλωσε στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων. Ανεξαρτήτως καυσίμου. Αλλά όπως σε όλα στη ζωή, χρειάζεται μια ανανέωση για να παραμείνεις ανταγωνιστικός.

Γνωρίζουμε ότι η Tesla θα δώσει στο Model Y ένα εκτεταμένο facelift, όπως έκανε με το Model 3. Αλλά ενώ το περιμέναμε εντός του 2024, ο Elon Musk έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το «Juniper» δεν πρόκειται να καταφτάσει φέτος. Κάτι που κόβει πωλήσεις από το ηλεκτρικό crossover, αφού πολλοί από όσους είναι σε διαδικασία παραγγελίας, αναμένουν το καινούργιο.

Η επιλογή ενός 7θέσιου Υ θα αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό ατού, αφού υπάρχει έλλειψη από ηλεκτρικά με τρεις σειρές καθισμάτων

Model Y

Τώρα, ένα δημοσιεύμα από τη National Business Daily της Κίνας αναφέρει δύο νέες φήμες. Η πρώτη κάνει λόγο για επίσημη παρουσίαση το πρώτο 3μηνο του 2025, κάτι που φαίνεται λογικό κι αναμενόμενο. Από τη στιγμή που ήδη θεωρούμε ότι το Juniper έχει αργήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model Y Juniper

Η άλλη είναι πιο ουσίας. Επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή από προμηθευτή της Tesla, αναφέρει ότι το ανανεωμένο Model Y θα προσφέρεται σε δύο παραλλαγές καμπίνας. Είτε με πέντε είτε με επτά θέσεις. Με δύο καθίσματα μέσα στον χώρο αποσκευών.

Model Y

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε ένα 7θέσιο Model Y, αλλά θα είναι σίγουρα η πρώτη που ενδέχεται να πωλείται στην Κίνα ή στην Ευρώπη. Προηγουμένως ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο στην αμερικανική αγορά.

Μία ακόμα φήμη έκανε την εμφάνισή της τις προηγούμενες ημέρες και κάνει λόγο για τοποθέτηση μπαταρίας 95 kWh στις εκδόσεις Long Range και Performance. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, από τη στιγμή που το ανανεωμένο Model 3 Highland δεν προέβη σε αντίστοιχη αναβάθμιση.

Χωρίς να υπάρχει πρόβλημα αυτονομίας, αφού το πισωκίνητο 3 Long Range προσφέρει εμβέλεια πάνω από 700 km. Ήδη η αντίστοιχη έκδοση του τωρινού Model Y φτάνει τα 600 km, το ανανεωμένο μοντέλο θα είναι πιο αεροδυναμικό κι ακόμα πιο ταξιδιάρικο.

Μία τόσο μεγάλη μπαταρία θα αυξήσει σημαντικά το βάρος και το κόστος. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube