Κι όμως το Volkswagen Passat διατίθεται και σε 4θυρο!

Κι όμως το Volkswagen Passat διατίθεται και σε 4θυρο!

Στην Κίνα! Διότι σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, οι Κινέζοι δικαιούνται μια μπερλίνα Volkswagen Passat. Γεμάτη μεγάλες οθόνες!

Volkswagen Passat Pro

Πέρυσι, τέτοια εποχή, το Wolfsburg αποκάλυψε το Volkswagen Passat που στην Ευρώπη διατίθεται μόνο σε στέισον και όχι πια σε μπερλίνα.

Αυτά βέβαια για τη Γηραιά Ήπειρο. Καθώς το νέο Volkswagen Passat στην Κίνα θα επωφεληθεί από μια γκάμα ολότελα διαφορετική από τη δική μας.

To Volkswagen Passat Pro διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 11,6 ίντσες για τον συνοδηγό

Volkswagen Passat Pro

Ενώ λοιπόν η ιστορική γερμανική μπερλίνα, που έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά το 1973, υπάρχει μόνο ως Variant στην ευρωπαϊκή αγορά, στην Κίνα που γούστα των πελατών είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας, τα 4θυρα αυτοκίνητα έχουν μεγάλη πέραση. Εξ ου και η απόφαση της γερμανικής φίρμας να διαφοροποιήσει την κινεζική γκάμα του Volkswagen Passat.

Ύστερα λοιπόν από τις πρώτες εικόνες που αποκάλυψε το κινεζικό υπουργείο, ακολούθησαν οι επίσημες φωτογραφίες του νέου Passat που σχεδιάστηκε για την Κίνα και κατασκευάζεται επίσης στο χώρα αυτή.

Volkswagen Passat Pro

Το όνομά του είναι «Passat Pro», έχει ευμέγεθες κλασικό πορτμπαγκάζ στη θέση της χυτής ράχης με την πέμπτη πόρτα πίσω και επωφελείται επίσης από το μεταξόνιο που είναι μακρύτερο κατά τρεις πόντους. 

Και με την παραδοχή και γνώση ότι το ευρωπαϊκό Passat είναι ήδη πολύ ευρύχωρο για τους πίσω επιβάτες, για τους Κινέζους πελάτες όπως αυτοί απαιτούν, το Wolfsburg τους παρέχει άπλετο χώρο για τα γόνατα.

Volkswagen Passat Pro

Σημειώστε ότι αυτό το Passat Pro έχει επίσης κάποιες διαφορές στο εσωτερικό σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό. Εκτός από την κεντρική οθόνη αφής των 15 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,3 ιντσών, υπάρχει επίσης μια οθόνη 11,6 ιντσών για τον συνοδηγό. Όπως συμβαίνει στις Mercedes-Benz, εσχάτως στις Porsche και στα Audi, αλλά και σε μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Να σημειώσουμε ότι τόσο το μεγάλο μεταξόνιο όσο και ο πολλαπλασιασμός στις οθόνες αποτελεί δέλεαρ για την κινεζική πελατεία. Οπότε και η Volkswagen θα θεώρησε εκ των ων ουκ άνευ σε μια αγορά που η εμπορική διείσδυσή της αντιμετωπίζει προβλήματα.

Volkswagen Passat Pro

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube