Επίσημη αποκάλυψη για το εσωτερικό του FIAT Cronos

Επίσημη αποκάλυψη για το εσωτερικό του FIAT Cronos

H FIAT προχώρησε στην αποκάλυψη του εσωτερικού του νέου Cronos που, όπως αναμενόταν, είναι πανομοιότυπο με του χάτσμπακ Argo.

Ύστερα από την αποκάλυψη του εξωτερικού του νέου Cronos, στις 28 Νοεμβρίου, η FIAT έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες του εσωτερικού της μπερλίνας που σχεδιάστηκε ειδικά για την νοτιοαμερικανική αγορά.

Αυτό που βλέπουμε δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς προέρχεται από το χάτσμπακ Argo, πράγμα απόλυτα λογικό μιας και το Cronos είναι η εκδοχή του πρώτου σε μπερλίνα.

Με την κατασκευή του προγραμματισμένη στο εργοστάσιο της FIAT στην Cordoba της Αργεντινής, το νέο μοντέλο θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το επίσης νέα μικρή μπερλίνα Virtus που βασίζεται στο Volkswagen Polo. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι σκληρός στη Ν. Αμερική, με τα Honda City, Chevy Prisma και Toyota Yaris Sedan μαζί με τα προαναφερθέντα να διεκδικούν μια αγορά πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές του Cronos, αλλά η FIAT έχει ήδη δηλώσει ότι θα πουλάει τον αντικαταστάτη του Linea με ένα 1.300άρι μοτέρ από την οικογένεια Firefly. Μοτέρ που αποδίδει 101 άλογα όταν καίει βενζίνη και 109 όταν καίει αιθανόλη. Για όποιον θέλει πιο ισχυρή έκδοση, θα διατίθεται ο 1.8 EtorQ που θα αποδίδει πιθανότατα μέγιστη ισχύ 139 PS, όσα και στο FΙΑΤ Argo HGT. Όσον αφορά τη μετάδοση, το 1.800άρι αναμένεται να διαθέτει 5άρι χειροκίνητο ή 6άρι αυτόματο σασμάν, ενώ για 1.3 η αυτόματη επιλογή θα είναι ένα 5άρι με αυτοματοποιημένο συμπλέκτη.

Η FIAT δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που είναι ένας από τους κύριους λόγους αγοράς μπερλίνας, αλλά η ιταλική εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι θα είναι μεγαλύτερο από τα 521 lt του VW Virtus. Όπως και το χάτσμπακ αδέρφι του, το Argo, το νέο Cronos αναμένεται να διαθέτει 7ιντση οθόνη αφής για το infotainment, αλλά και τον πληθωρικό εξοπλισμό του πρώτου, δημιουργώντας ένα ευρύχωρο, πλούσιο μικρό σεντάν για περιορισμένα πορτοφόλια.

Οι πωλήσεις του νέου FIAT Cronos αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίς μέσα στο 2018, αρχικά στη Βραζιλία και στην Αργεντινή με τις υπόλοιπες αγορές της Ν. Αμερικής να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube